DOLIJAO: Upadao u dvorišta i krao motorne testere i prskalice


29. septembar 2017. HRONIKA – Izvor: BKTV News – Pripadnici MUP-a u Smederevu rasvetlili su seriju od 16 krađa, izvršenih u centru Smedereva i okolnim selima.

Policija je uhapsila S. J. (31) iz okoline Novog Sada, osumnjičenog da je tokom avgusta i septembra ove godine, počinio sedam krađa u centru grada.

Osumnjičeni se tereti da je iz nekoliko prodavnica i javnih ustanova, koristeći nepažnju zaposlenih, ukrao više mobilnih telefona, novčanika i lap-top, ukupne vrednosti oko 150.000 dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela krađe, S. J. je određeno zadržavanje, nakon čega će biti sproveden Osnovnom tužilaštvu u Smederevu.

Policija je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesetjednogodišnjeg muškarca iz okoline Smedereva, osumnjičenog da je, od jula do septembra ove godine, izvršio devet krivičnih dela krađa.

On se tereti da je, iz pomoćnih objekata i garaža u devet seoskih domaćinstava, ukrao više motornih testera, trimera, prskalica i raznog sitnog alata, čija se vrednost procenjuje na oko 250.000 dinara.

Policijski službenici su sve ukradene predmete našli i vratili vlasnicima.