Dizalo u liftu Branislava Nušića


11. aprila 2012. KULTURA – Izvor: (Beta) – Pozorišnu manifestaciju “Nušićevi dani” najavila je u utorak uveče adaptacija i dramatizacija Boška Puletića “Dizalo u liftu”, sa Milicom Milšom u roli tajanstvene dame i Boškom Puletićem kao Nušićem, a do kraja aprila na teatarskim svečanostima smenjivaće se mladi sa improvizacijama, amateri sa adaptacijama i profesionalni teatri s autorskim delima.

Selektor Dragana Čolić Biljanovski za takmičarski deo odabrala je komediju Dušana Kovačevića “Kumovi” (Zvezdara teatar), “Ožalošćenu porodicu” (Šabačko pozorište), Mirjane Bobić Mojsilović “Pozovi M” (Agencija Imprešario), glumci iz Zrenjanina interpretiraće Sterijin tekst “Zla žena”, ansambl Beogradskog dramskog “Doktor D” Gorana Markovića a Novovosadjani “Ujež”.

U teatarskom delu nastupiće, dobitnik nagrade za životno delo na ovoj manifestaciji 2008. Predrag Ejdus sa prijateljima.

Svečanosti se završavaju 28. aprila uručenjem nagrade za životno delo Branimiru Brstini i predstavom Ateljea 212 “Pazarni dan” Aleksandra Popovića u režiji Egona Savina.