Disić i pored falsifikata ostaje na funkciji


03. februar 2016. HRONIKA – Izvor: Večernje novosti – Krivotvorena diploma i sudska presuda koordinatora tri smederevska preduzeća. Predsednik NO kaže da ovaj funkcioner radi dobro

Petar Disić (SNS), osuđen za falsifikovanje diplome, uprkos sudskoj presudi koja još nije pravosnažna, i dalje je na čelu gradske “Čistoće”. Gradsko veće imenovalo ga je nedavno i za koordinatora tri komunalna preduzeća.

srb-disic_620x0

Tako direktori javnih preduzeća “Čistoće”, “Pijaca i “Zelenila i groblja”, firmi koje se spajaju u jednu, od kraja oktobra prošle godine ne odlučuju samostalno. Mogu da plaćaju samo ono što moraju po zakonu, a sva ostala davanja idu samo uz Disićev paraf. Svojim potpisom on verifikuje i sva akta koja donose, kao i sve narudžbenice za robu i usluge. Direktori imaju i obavezu da mu svakodnevno dostavljaju izveštaje o prilivu i trošenju novca.

Njegov posao je da kontroliše direktore kako bi u roku pripremili sva akta za početak rada nove ujedinjene firme. Rok za to bio je 1. januar, ali poslovi još nisu završeni. Na pitanje kako je čovek protiv kog se vodi postupak u međuvremenu napredovao, u utorak niko ih lokalne vlasti nije odgovorio.

Predsednik Nadzornog odbora Dragan Grujić rekao nam je da je podneo ostavku na to mesto. Grujić kaže da nije njegov posao imenovanje zamenika direktora, uz komentar da Disić “dobro radi svoj posao”.

Od izbijanja afere SNS, čiji je Disić funkcioner, nije se oglašavala.

Podsetimo, Disić je pred Osnovnim sudom u Smederevu oglašen krivim jer je falsifikovao diplomu i osuđen na uslovnu kaznu od osam meseci sa rokom provere od dve godine. Disićeva odbrana u utorak je najavila žalbu na presudu.

Pošto Disić prima platu sa koeficijentom za visoku stručnu spremu, trebalo bi da vrati sav novac koji je primio na osnovu lažne diplome, jer zapravo ima srednju stručnu spremu, kaže naš izvor.

diploma2016-02