Direktoru škole opet sude za mito


13. jul 2013. HRONIKA – Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Slaviša Perić, direktor OŠ „Vožd Karađorđe“ u Vodnju pred Višim sudom u Smederevu bio osuđen na godinu i dva meseca zatvora zbog primanja mita od 1.500 evra i naložio novo suđenje. Presuda je ukinuta i Nerminu Jusufoviću, koji je bio osuđen na osam meseci zatvora zbog sumnje da je dao mito kako bi njegova rođaka dobila posao nastavnika geografije u toj školi.

– Apelacioni sud je ocenio da je presuda Višeg suda u Smederevu nejasna i nerazumljiva, a u toj presudi piše da se Perić od 25. aprila do sredine jula prošle godine, tokom trajanja konkursa za radno mesto nastavnika geografije, više puta sastao sa Jusufovićem i dogovarao o tome da na radno mesto primi Jusufovićevu rođaku.

Perić je na kraju, 6. jula 2012, doneo odluku da kao nastavnika na neodređeno vreme primi Jusufovićevu rođaku iako se školski odbor nije slagao s tim i predlagao je da bude primljena nastavnica koja je već radila, ali na određeno vreme. Zbog toga je, kako je pisalo u presudi, Nermin Jusufović dao Periću 1.500 evra prilikom sastanka u jednoj kafani – rekao je izvor Kurira.
Prvostepenom odlukom novac je oduzet od Perića.

Izvor: kurir-info.rs