Dilovali drogu u školi


25. jun 2013. HRONIKA – Izvor: Agencija Tanjug – Inspektori Policijske uprave u Smederevu, u dve koordinisane akcije suzbijanja trgovine narkoticima na području Smederevske Palanke, uhapsili su četvoricu osumnjičenih za prodaju opojne droge marihuane, saopštila je danas Policijska uprava u Smederevu.

Uhapšeni su i zadržani Emir I. (18) iz Beograda i Nemanja K. (18) iz Azanje, opština Smederevska Palanka, koji su osumnjičeni da su proteklih godinu dana neovlašćeno proizvodili i stavljali u promet opojnu drogu, tako što je Emir I., u blizini svog stana u Beogradu ili u srednjoj geodetskoj školi, prodavao marihuanu, koju je posrednik autobusom donosio Nemanji K., a ovaj dalje preprodavao u Azanji.

Krivičnom prijavom je, u redovnom postupku, obuhvaćeno još sedam lica, koja su neovlašćeno držala opojnu drogu.

U drugoj akciji uhapšeni su Ernest Z. (21) iz Mladenovca i Ognjen M. (20) iz Smederevske Palanke, zbog postojanja osnova sumnje da su, u dužem periodu, organizovano snabdevali marihuanom kupce na području Smederevske Palanke.

Osumnjičeni će, uz krivične prijave, u zakonskom roku biti sprovedeni istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu, navedeno je u saopštenju.