Dilerima 21 i po godina zatvora


16. januar 2012. HRONIKA – Izvor: Tanjug – Jedanaestočlana kriminalna grupa iz više gradova Srbije osuđena je na zatvorske kazne od ukupno 21 i po godine zbog proizvodnje i preprodaje droge.

Viši sud u Smederevu danas je izrekao presudu kojom je optuženog Darka Ilića (39) iz Kragujevca oglasio krivim za neovlašćenu proizvodnju, stavljanje u promet opojnih droga i omogućavanje uživanja u njima i izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i četiri meseca, rekao je Tanjugu predsedavajući sudskog veća sudija Dragoslav Milanović.

Optuženog Nenada Zdravkovića (26) iz Velike Plane sud je proglasio krivim za ista krivična dela i kaznio sa tri godine i osam meseci zatvora.

Miloš Radojković (29) iz Velike Plane za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga dobio je kaznu od tri godine, Dušan Mirić (33) iz Kragujevca je za isto delo osuđen na tri godine i tri meseca, dok je Miloje Lukić (39) iz Aranđelovca kažnjen uslovno za neovlašćeno držanje opojnih droga sa šest meseci zatvora.

Ivan Strizović (33) iz Smederevske Palanke za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga kažnjen je sa četiri godine i tri meseca, Vladimir Jovanović (31) iz Ćuprije sa tri godine zatvora, a Goran Daničić (43) iz Velike Plane kažnjen je uslovno.

Sud je uslovno kaznio i Vladimira Tirnanića (29) iz Krnjeva, Ivana Maletića (29) i Dejana Milovanovića (40) iz Velike Plane.

Okrivljeni su prošle godine uhapšeni u akciji “Morava”.

Policija je prethodno utvrdila da je Ilić od marta nabavio ukupno 160 grama skanka i 16 grama heroina, koje je zatim prodavao Zdravkoviću, a ovaj Radojkoviću.

Njih dvojica se terete da su drogu prodavali narkomanima u blizini bazena i srednje škole u Velikoj Plani, dok se Strizović tereti da je u gradskom parku u Smederevskoj Palanci prodao heroin Radojkoviću.

Prilikom hapšenja, kod Ilića je pronađeno pet grama heroina, 50 grama skanka i novac od prodate droge.

Iliću, Zdravkoviću, Radojkoviću i Strizoviću produžen je pritvor zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo. Pritvor po tom rešenju može trajati do pravosnažnosti presude, a najduže dok ne istekne vreme trajanja kazne izrečene prvostepenom presudom.