Devojčica u školi divljački prebila vršnjakinju


11. maj 2017. HRONIKA – Izvor: Kurir – Na snimku koji je na Tviter postavila Dragana Janković, majka tragično preminulog dečaka Alekse Jankovića, vidi se kako mlada nasilnica bezdušno, divljački i iz sve snage, u hodniku Osnovne škole Sveti Sava u Smederevu prebija vršnjakinju, koja nije mogla ništa drugo da uradi nego da rukama pokrije glavu.

U Srbiji je sve prisutniji problem maloletničkog nasilja, a na društvenim mrežama se često objave snimci brutalnih tuča, u kojima učestvuju ne samo dečaci nego i devojčice. Ovako surovo prebijanje devojčice, i to u prostorijama škole koja nosi ime prvog srpskog prosvetitelja Rastka Nemanjića, Svetog Save, još je jedan pokazatelj da su mnogi mladi u Srbiji na poptuno pogrešnom putu.

Povodom ovog užasnog događaja, Dragana Janković je na Fejsbuku objavila da je snimak tuče dobila posredstvom dece, ali i odgovornih roditelja koji su, kako je napisala, davno izgubili poverenje u prosvetne institucije. Ona je navela da se radi o učenicama sedmog razreda, i da se tuča dogodila u ponedeljak, a da je snimak skinut sa Facebook profila nasilnice, pre nego što je obrisan. Što je još poraznije, poruka o tome je imala u tom trenutku imala čak 376 sviđanja.

Prema njenim rečima, devojčica koja je napadnuta, ima fizičke povrede, i sada je u velikom stresu. Ona je navela da je i karate klub još ranije je izbacio nasilnu devojčicu upravo zbog ovakvog ponašanja dok su je nadležni u školi kažnjavali ukorom.

“Ne znamo reakciju škole povodom ovog slučaja, iako su nam učenici ove škole javili da je za subotu zakazala novi obračun”, navodi na kraju Dragana.

Koristite Facebook da komentarišete ovu vest