Delegacija Donjeck stila obilazi Železaru


16. mart 2012. PRIVREDA – Izvor: Agencija Tanjug – Dvanaestočlana delegacija ukrajinske kompanije “Donjeck stil” već dva dana boravi u Železari Smederevo, potvrdio je danas Tanjugu izvor u jednom od tri reprezentativna sindikata u fabrici, zahtevajući anonimnost.

Tanjugu je rečeno da je juče održana prezentacija za članove ukrajinske delegacije i da je ovo samo jedna u nizu poseta zainteresovanih kompanija koje organizuje Vlada Srbije.

Isti izvor je rekao da će ukrajinska delegacija narednih dana posetiti i fabriku belih limova u Šapcu.

Lokalna Televizija Smederevo sinoć je takođe objavila da je delegacija kompanije “Donjeck stil” u obilasku smederevske fabrike.

Kako TV Smederevo nezvanično saznaje “predstavnici kompanije za proizvodnju čelika ‘Donjeck stil’ obilaze pogone, upoznaju se sa tehničkim i proizvodnim mogućnostima fabrike, ali i sa ljudskim resursima”.

Vlada Srbije je krajem januara sklopila dogovor sa Ju-Es Stilom o kupovini smederevske železare za jedan dolar. Tada je premijer Cvetković saopštio da “vlada nema nameru da u dugom roku bude vlasnik, pa ćemo se u narednom periodu koncentrisati na traženje strateškog partnera.”