„Dečji atletski program” i u Smederevu


17. maj 2013. SPORT – U Smederevu je u petak potpisan Ugovor o realizaciji programa „Dečji atletski program” za 2013.godinu. Smederevo je 11. grad u Srbiji koji je počeo sa realizacijom ovog programa, a do kraja godine biće potpisano još 19 ovakvih ugovora.

Ugovor su potpisali gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković i predsednik Atletskog kluba Smederevo Darko Savić, a svečanom činu prisustvovali su pomoćnik gradonačelnika Saša Momić, član Gradskog veća Nenad Maksić i selektor ASS Slobodan Popović.

Ovim Ugovorom biće regulisana prava i obaveze u vezi sa realizacijom programa promocije i razvoja atletike u osnovnim školama i klubovima pod nazivom „Dečji atletski program”, a pod patronatom IAAF-a.

„Ovo je za omladinu i sport u Smederevu jako lep dan, kao korak dalje u obrazovanju kada je u pitanju bazični sport. Grad Smederevo ulaže dosta sredstava u sport, u razvoj sporta i ovo je jedan u nizu projekata koje smo podržali”, rekla je gradonačelnica.

Generalni sekretar ASS Slobodan Branković se zahvalio na toplom prijemu i podršci lokalne samouprave na ovom projektu. On je naglasio dobre rezultate koje postiže AK Smederevo i pojasnio projekat Dečja atletika.

„Projekat je došao u Srbiju prošle godine i prva smo zemlja u regionu koja je od Svetske atletske federacije dobila mogućnost da radi na njemu. Radi se o uzrastu dece od prvog do četvrtog razreda i ovde nije reč o čistom atletskom programu, već o abecedi sporta. Deca će raditi sa instruktorima koji će dobiti zvaničnu licencu za bavljenje ovim projektom, a mališani koji prođu ovaj program moći će da se bave sportom po sopstvenoj želji”, poručio je Branković.

Selektor Atletskog saveza Srbije Slobodan Popović prisutnima je pokazao opremu i rekvizite i pojasnio ciljeve njihovog korišćenja.

„Ugovor koji je danas potpisan obezbedio je opremu u vrednosti od 350.000 dinara. Učešće Atletskog saveza Srbije je u sportskoj opremi u vrednosti od 250.000 dinara, a obaveza lokalne samouprave je obezbeđivanje novčanih sredstava u iznosu od 100.000 dinara”, rekao je pomoćnik gradonačelnika za sport Saša Momić i podsetio na ostale projekte koji su u toku, a imaju za cilj uključivanje dece u sport.

Član Gradskog veća za omladinu i sport Nenad Maksić je naglasio da je Grad Smederevo još jednom pokazao brigu za svoje mališane.

„Kada je sport u pitanju i, pored akcije Sport u škole, ovo je zaista lepa stvar za decu, naše buduće šampione”, istakao je Maksić.

Izvor: smederevo.org.rs