Danijela R. ojadila Fond za razvoj


03. oktobar 2013. HRONIKA – Izvor: Agencija Beta – Požarevačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv Danijele R. (40) iz Smedereva.

Krivična prijava podneta je zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba odgovornog lica – podstrekivanje, falsifikovanje službene isprave – podstrekivanje i krivično delo prevara.

Kako je saopštila danas Policijska uprava Požarevac, ona je osumnjičena da je navela na izvršenje krivičnih dela falsifikovanje isprava i prevare pet direktora privatnih preduzeća iz Smedereva, koji su na osnovu fiktivnih ugovora podizali novčana sredstva odobrena od strane Fonda za razvoj i predavali ih osumnjičenoj Danijeli R.

Krivičnom prijavom obuhvaćena su i četiri direktora privatnih preduzeća iz Užica, zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave, jer su, uz podstrekivanje osumnjičene Danijele, prenosili novčana sredstva na osnovu fiktivnih ugovora smederevskim preduzećima za navodno kupljenu opremu.

Na ovaj način osumnjičena je pribavila sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od deset miliona dinara.

Krivična prijava podneta je i protiv Perice S. (43) iz Požarevca koji je osumnjičen za izvršenje krivičnog dela prevara i falsifikovanje isprave, jer je podstrekivan od strane osumnjičene Smederevke, doveo u zabludu meštanina Požarevca i na njegovo ime preregistrovao smederevsku firmu preko koje su vršene novčane transakcije.

On je osumnjičen i za falsifikovanje ovlašćenja Osnovnog suda u Požarevcu na osnovu koga je izvršena seča šume u mestu Jošanica gde je Perica S. sebi pribavio protvpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 1.500 000 dinara.

Krivična prijava podneta je Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu, navedeno je u saopštenju.