Danica Denić u kampu perspektivnih strelaca


19. avgust 2013. SPORT – Streljački savez Srbije je i ove godine uz veliku podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije organizovao u Karatašu kamp za mlade srpske talente u streljaštvu, a ove godine iz naše družine u kampu je prvi put bila mlađa juniorka Danica Denić, koja se takmiči puškom. Danica Denić je učešće u kampu zaslužila zahvaljujući dobrim rezultatima koje je imala tokom cele prethodne sezone vazdušnim oružjem, koje je krunisala plasmanom u finale Kupa Srbije.

– Na kampu perspektivnih strelaca Serbije bila sam prvi put i za mene je to bilo sasvim novo iskustvo. Našla sam se među 40 najboljih strelaca iz cele države koji su takođe izborili učešće zahvaljujući postignutim rezultatima u protekloj sezoni. Činjenica da sam tamo bila jedina iz našeg grada nije mi predstavljala problem, jer sam u Karatašu upoznala mnoge strelce iz različitih gradova širom Srbije. Sa njima sam razmenjivala iskustva, priče i zanimljivosti sa takmičenja i treninga. Osim toga, pričali smo i o taktici koju primenjujemo dok pucamo i načinu na koji se pripremamo pred neko takmičenje – kaže Danica i dodaje: Treninzi su bili ozbiljni i svaki dan smo imali različite zadatke. Sa nama su stalno bili treneri koji su nas posmatrali dok radimo i uvek su bili tu da nas posavetuju i isprave greške. Takođe su dobro došli i sastanci na kraju radnog dana, posle večere, na kojima smo slušali predavanja trenera, a teme su bile različite i u okviru streljaštva.

Ovaj kamp mi je dobro došao jer sam tako prikupila mnoge korisne informacije koje će mi mnogo značiti. Na meni je samo da ih primenim uz sve ono što sam već znala i da vredno treniram, jer to dovodi do rezultata – kaže naša perspektivna strelkinja Danica Denić.

– O trošku Streljačkog saveza Srbije u kampu je učestvovalo više od 40 strelaca puškom i pištoljem i sa njima je radilo 11 trenera, od toga jedan je bio zadužen za kondiciju.
Rukovodilac sručnog rada u kampu bio je Saša Iker, trener „Jedinstva“ iz Stare Pazove a u stručnom timu su bili i Dragan Donević, Tatjana Bogatinovski, Jovan Polovina, Veljko Jovanović, Rastko Mihajlović i Milivoje Rajkov, dok je kondicioni trener bio Stefan Aleksandrovski, juniorski reprezentivac „Jedinstva“. Još devetoro strelaca poslali su klubovi o svom trošku, a u kampu je, o trošku Streljačkog saveza Crne Gore bio jedan strelac i trener Željko Miličković.

Uz treninge u streljani koja ima klimu, ali se čak i ta sprava teško bori protiv visokoh temperatura (svakog dana po 37 stepeni i više) polaznici kampa imali su na raspolaganju terene za razne sportove kao i bazen:
– Dan je počinjao jutarnjim futingom, a uveče, posle večere, održavali su se sastanci na kojima su analizirani treninzi, a potom je svaki trener održavao polaznicima predavanje iz teorije streljačkog sporta. Atmosfera je bila odlična, nevolje zbog vrućine svi učesnici su dobro podneli… Domaćini u kampu su kao i uvek bili veoma gostoljubivi, hrana odlična… – rekao nam je direktor kampa Ivan Manojlović.
Manojlović posebno ističe značaj ovakvog okupljanja:
– Kroz kampove SS Srbije u minuloj deceniji su prošli skoro svi mladi strelci koji su sada u seniorskim ili omladinskim selekcijama i koji su već osvajali olimpijske i evropske medalje. Takođe, veoma je važan element rada u kampu i usavršavanje trenera i razmena iskustava. Ministarstvo omladine i sporta Srbije ulaganjem u mlade sportiste u ovakvim kampovima, izuzetno pomaže streljačkom sportu u stvaranju novih generacija strelaca, a bez toga nema ni napretka i uspeha.