Danica Denić u finalu Kupa Srbije


02. mart 2013. SPORT – Danica Denić, strelac SD „Smederevo“ plasirala se u finale Kupa Streljačkog saveza Srbije, B program, 10 metara. Ona je u trećem kolu Kupa Srbije za mlađe juniorke standardnom vazdušnom puškom (40 dijabola), ostvarila rezultat od 380 krugova. Takmičenje je održano u hali „Park“ u Kragujevcu.

Od smederevskih strelaca u ovoj kategoriji danas su nastupile još i Nataša Božinović koja je ostvarila rezultat od 354 kruga i Aleksandra Vujasin koja je ubila 349 krugova. Vujasin je pucala i u kategoriji kadetkinja u disciplini serijska vazdušna puška (20 dijabola) ostvarivši rezultat od 159 krugova. U istoj disciplini u kategoriji kadeta Petar Adamović je ubio 171 krug, Veljko Svilar je ostvario rezultat od 160 krugova i Ivan David sa 128 krugova.

Finale Kupa Srbije, B program, održaće se u Beogradu, 30. i 31. marta. Pre ovog takmičenja, strelce SD „Smederevo“ koji se takmiče u A programu očekuje nastup na Prvenstvu Srbije, 16. i 17. marta u Pančevu, čiji streljački klub ove godine slavi jubilej dva veka postojanja. Strelci koji se takmiče u B i C programu nastupiće i na Regionalnom prvenstvu 23. i 24. marta.

Podsećamo vas da je na smederevskom strelištu počela peta Smederevska liga u streljaštvu i da zainteresovani pojedinci i ekipe mogu još uvek da se prijave za takmičenje. Škola streljaštva je besplatna za učenike osnovih škola. Strelište je otvoreno svakoga dana.