Danas se nastavlja suđenje za aferu “Indeks”


19. jul 2012. HRONIKA – Izvor: FoNet – Glavni pretres u predmetu korupcije na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, javnosti poznat kao slučaj “Indeks”, biće nastavljen danas pred Višim sudom u Smederevu, ispitivanjem preostalih svedoka iz optužnice.

Među optuženima je 20 profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu i jedan iz Beograda.

Predsednica sudskog veća u slučaju Indeks Slađana Bojković zakazala je novi ciklus suđenja za 19, 24. i 27. jul, kada će biti privedena svedokinja Lela Đurić.

Biće ponovljen poziv svedoku Miloradu Živanoviću, a biće pozvani svedoci Dejan Anđelković i Zoran Blagojević.

Bojković je rekla da su, pored toga, od Pravnog fakulteta u Kragujevcu traženi statuti, pravilnici i odluke organa fakulteta, doneti u periodu obuhvaćenim optužnim aktom, a koji se tiču upisa, prelaska sa drugih fakulteta i uslova za priznavanje ispita u tim situacijama i ostalom što je bitno za ovaj postupak.

Pozivu se, u prethodnom junskom ciklusu suđenja, nije odazvao nekadašnji dekan Pravnog fakulteta u Banjaluci Milorad Živanović, po predlogu tužioca. Ostavljeno je da se zamolnim putem saslušaju Boban i Draga Bulatović, kod istražnog sudije Višeg suda u Bijelom Polju.

Da li će biti novih predloga, znaće se tokom pretresa u julu.

– Za sada nema drugih predloga iz optužnice koji bi se odnosili na saslušanje svedoka”, rekla Bojković, koja je i vršilac funkcije predsednika Višeg suda u Smederevu.

Pred Višim sudom u Smederevu u toku je jedinstveni krivični postupak po optužnicama Okružnog, sada Višeg javnog tužilaštva u Smederevu iz 2007. i 2008. godine i optužnom predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu iz 2010. godine protiv 87 optuženih za 122 krivična dela.