Cvetković pisao javnosti i Vučiću


27. avgust 2014. DRUŠTVO – Izvor: Novosti – Policijski inspektor Sektora za vanredne situacije MUP Republike Srbije, Vladan Cvetković, podneo je prijavu Agenciji za borbu protiv korupcije zbog sumnje u nezakonito postupanje državnih organa i lokalne vlasti u vezi izgradnje najvećeg skladišta gasa u Srbiji.

U otvorenom pismu javnosti i premijeru Aleksandru Vučiću, Cvetković – kojem je dodeljen status uzbunjivača javnosti – tvrdi da je skladište izgrađeno na osnovu nezakonito donetog Plana detaljne regulacije, čime je lokalna vlast ugrozila interese grada.

Cvetković poziva na odgovornost gradonačelnicu, i predsednika Skupštine grada, jer je republička Urbanistička inspekcija ustanovila da je Skupština planski dokument donela suprotno Zakonu i Planu generalne regulacije. Inače, ranije je Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal podneo krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra građevinarstva i urbanizma, Velimira Ilića, gradonačelnice Jasne Avramović i još sedam osoba – zbog sumnje u zloupotrebe vezane za gradnju skladišta TNG.

Da propusta ima, nedavno je potvrđeno i iz Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, odakle je najavljeno formiranje komisije za ispitivanje nedostataka ovog projekta. Gradnjom skladišta – već mesecima – bave se i Osnovno tužilaštvo u Smederevu, i policija.