Čudo u Srbiji: Smederevo zapošljava sve lekare i zubare


16. februar 2014. DRUŠTVO – Izvor: Agencija Beta – Gradska uprava Smedereva saopštila je u subotu da će na šest meseci u seoskim ambulantama uposliti sve lekare i stomatologe sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. Dobro, nije ih tušta i tma u Smederevu – 15, i jeste da je to na pola godine, ali za Srbiju u kojoj se zaposlavalju šurnjaje, tečini sestrići ili bratanice nove ujkine devojke iz redova naprednjaka (danas) ili demokrata (ranije) – to je ipak čudo.

“Ovde nije umešana politika. Ne želimo da neko kaže kako lokalna samouprava selektivno zapošljava”, rekla je gradonačelnik Smedereva Jasna Avramović na prijemu mladih lekara i stomatologa.

Zamenik gradonačelnika Bojan Teofilović, naglasio da je i u Srbiji i u Smederevu moguće zaposliti se bez ikakve preporuke ili članske karte političke partije.

Predsednik Skupštine grada, Branče Stojanović podsetio je da je lokalna samouprava nedavno preuzela brigu o primarnoj zdravstvenoj zaštiti, koja će angažovanjem nezaposlenih lekara biti bolja.

Na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja trenutno ima 11 lekara i četiri stomatologa.