Čudo u Poskokovoj Dragi večeras u Smederevu


17. jul 2013. KULTURA – Večeras na Tvrđava teatru predstava Čudo u Poskokovoj dragi po tekstu Anta Tomića, u režiji Snežane Trišić, u izvođenju ansambla Narodnog pozorišta iz Subotice.

Ovo je prva predstava u ovogodišnjem repertoaru za koju se traži karta više. Naročito je veliko interesovanje kod čitalačke publike koja kaže da je roman Čudo u Poskovoj Dragi Anta Tomića (kod nas izdala izdavačka kuća Rende), čitala smejući se na glas! Ante Tomić, poznati hrvatski književnik i novinar koji je i otvorio ovogodišnji Tvrđava teatar, upravo pozivajući publiku da pogleda i njegovu predstavu, jer će je svi razumeti, pošto on piše na jednom, našem jeziku. Tomić, nije poznat samo čitalačkoj publici u Srbiji, već i filmskoj. Čudo u Poskokovoj Dragi je njegov četvrti i najbolji roman, a po njegovom prvom romanu Što je muškarac bez brkova Hrvoje Hribar je snimio istoimeni film, romanima Ništa nas ne sme iznenaditi Rajko Grlić je režirao film Karaula. Oba filma je mogla da pogleda i publika u Srbiji.

Čudo u Poskokovoj Dragi,na pozorišne daske Malog grada Smederevske tvrđave večeras nam donosi nosi poseban humor i neverovatno verovatnu priču o Jozi Poskoku i njegovoj četvorici sinova zarobljenih u prostoru Zagore, zaboravljenih u vremenu koje ih mimoilazi. Predstava je veoma dinamična i obiluje iznenadnim obrtima i dramatičnim situacijama menjajući žanrove od vodvilja, komedije, preko trilera i ljubavne priče pa sve do čuda! A može se nazvati i nekom vrstom dalmatinskog vesterna. Predstava počinje u 21h, ulaznice za mesta na tribinama koštaju 300 dinara, a predstavu je moguće pogledati i besplatno, sa drugih bezbednih mesta u Malom gradu Smederevske tvrđave.