„Čudo u Poskokovoj Dragi“ oduševilo publiku


18. jul 2013. KULTURA – Za sinoćnju predstavu na petom međunarodnom ambijentalnom festivalu Tvrđava teatar tražila se karta više.

Tu zainteresovanost naše publike i više je nego opravdala predstava „Čudo u Poskokovoj Dragi“, po tekstu Anta Tomića i u adaptaciji i dramatizaciji Maje Pelević, u režiji Snežane Trišić, koju je pred publiku sa mnogo energije i žara doneo odličan, mlad ansambl Narodnog pozorišta iz Subotice, po prvi put gostujući na Tvrđava teatru. Zidine tvrđave tresle su se od smeha, onog zdravog, pravog i energije koja je bila očigledna na sceni i van nje! Ispraćeni ovacijama i povicima „bravo“ tek iz trećeg puta glumci su izašli sa scene. Zadovoljstvo na licima i sa ove i sa one strane rampe bilo je očigledno.

Dva sata prosto je proletelo uz Joza Poskoka, udovca i njegove sinove Krešimira, Branimira, Zvonimira i Domagoja, koje su odlično igrali Jovan Ristovski, Milan Vejnović, Srđan Sekulić, Marko Makivić i Luka Mihovilović.

U muškom delu ekipe subotičkog ansambla posebno ostaje u osećanju kreacija policijskog načelnika Kapulice u tumačenju Miloša Milića. Ženski deo ekipe predvodila je mlada glumica Minja Peković u odličnoj ulozi Lovorke, a tete Rosa i Bosa, Vesna Kljajić Ristović i Kristina Jakovljević izazivale su prave salve smeha u publici.

I sve ostale i žene i svi ostali muškarci na sceni briljirali su u svojim ulogama. Bravo! „Tvrđava je grmela od smeha.