„Čizmaši“ Danijeli Simonović i Aleksi Momčiloviću


23. april 2016. KULTURA – Danijela Simonović i Aleksa Momčilović dobitnici su antologijskog roomana „Čizmaši“ Dragoslava Mihailovića, u okviru nagradne igre za bioskopske gledaoce koju organizuje Centar za kulturu Smederevo u saradnji sa Izdavačkom kućom „Laguna“ iz Beograda. Njihove ulaznice je izvukao Goran Zečević, urednik filmskog programa Centra za kulturu, u nedelju veče pre projekcije filma „Moja mrsna pravoslavna svadba 2“. Danijela Simonović u martu je gledala film „Braća po babine linije“, a Aleksa Momčilović „Palme u snegu“.

Tradicionalno darivanje knjigom nastavlja se i u aprilu, a novi naslov koji daruje „Laguna“ iz svoje popularne edicije Filmovane knjige je „Glamurama“. To je provokativna i satirična slika američkog društva s kraja XX veka, iz pera Breta Istona Elisa, jednog od najdarovitijih i najkontroverznijih pisaca poslednje decenije, autora romana „Američki psiho“ po kome je 2000. snimljen istoimeni film, u režiji Meri Haron.

Da biste postali potencijalni dobitnik romana „Glamurama“ potrebno je da na poleđini svoje bioskopske ulaznice iz aprila čitko upišete ime, prezime i broj telefona, a zatim tu ulaznicu, po završetku filma, ubacite u kutiju koja se nalazi ispred Bioskopske dvorane. Nagrade se izvlače pre početka prve filmske projekcije u maju.

Koristite Facebook da komentarišete ovu vest