Čišćenje grada nakon Smederevske jeseni


11. septembar 2012. DRUŠTVO – Javna komunalna preduzeća u Smederevu jutros su intenzivno počela da čiste grad nakon privredno-turističke manifestacije Smederevska jesen.
Prema podacima koje smo dobili u JKP Zelenilo, ekipe su startovale u 7 časova i do podneva su već očišćene zelene površine u centru grada.

Radnici “Zelenila“ očistili su Vinski grad, park kod Spomenika petojunskoj tragediji, Park Tri heroja i ostale centralne parkove.

Glavni i najveći posao odrađuje se u Smederevskoj tvrđavi, nakon odlaska svih gostiju, a svi prilazi Tvrđavi su očišćeni.

JKP Zelenilo je saopštilo da će od večeras biti uvedena treća smena za čišćenje i pranje Trga. Prema navodima odgovornih u ovom preduzeću, do srede bi trebalo da bude očišćen ceo grad.

JKP Parking servis Smederevo angažovao je 47 radnika na čišćenju grada. Zaposleni u ovom preduzeću rade u tri smene i angažovani su na pražnjenju uličnih đubrijera, čišćenju i pranju ulica i otklanjanju manjih divljih deponija.

Redovne aktivnosti JKP Čistoća na odnošenju smeća, bile su pojačane tokom trajanja ovogodišnje Smederevske jeseni. Vozilo za iznošenje smeća radilo je prethodnih dana u tri smene.

Bio je povećan broj posuda za odlaganje smeća – u Tvrđavi je bilo 10 kontejnera zapremine 1,1 metar kubni, a na Sajmu privrede je postavljeno 6 kanti od 120 litara, koje su pražnjene tri puta dnevno.

Ovo preduzeće je, po završetku Smederevske jeseni, uklonilo 57 tezgi sa Gradskog trga, a iz Smederevske tvrđave je otpremilo 10 metara kubnih smeća.

Izvor: smederevo.org.rs