Church World Service u Smederevu


14. novembar 2011. DRUŠTVO – U Smederevu su danas boravili predstavnici Američke humanitarne organizacije Church World Service.

U Smederevu su danas boravili predstavnici Američke humanitarne organizacije Church World Service. Donatori su se upoznali sa dosadašnjim rezultatima projekata, u kojima učestvovuju Predškolska ustanova Naša Radost i Crveni krst Smederevo.

Osmočlana delegacija humanitarne organizacije Church World Service obišla je danas porodice u Malom Krivaku, vrtić „Pčelice“, Narodnu kuhinju i Dom Crvenog krsta u Maloj Krsni. Već tri godine humanitarna organizacija pomaže inkluziju u Smederevu, a sredstva je opredelila i za aktivnosti Crvenog krsta, kako bi se pomoglo ugroženom stanovništvu. Zamenica gradonačelnika dr Jasna Avramović je istakla da je Predškolska ustanova Naša radost, zahvaljujući sredstvima donatora, u obrazovni program uključila decu romske nacionalnosti, a asistente finansira lokalna samouprava.

Dobru saradnju humanitarna organizacija ostvarila je i sa Crvenim krstom. Sporoveden je projekat Trajno obezbeđivanje hrane za korisnike, a pospešena je proizvodnja u Maloj Krsni.

Donatori su zadovoljni kako se projekti sprovode, a Smederevo je prvi grad kome ove godine nisu redukovana sredstva.

Predstavnici američke humanitrne organizacije, najavljuju novu pomoć Smederevu. Prioriteti su normalan razvoj dece i unapređenje rada Narodne huhinje.

Izvor: Televizija Smederevo