Četvrti vikend 126. Smederevske jeseni


26. septembar 2013. DRUŠTVO – Podsećamo na programe 126. Smederevske jeseni koji nas očekuju do završetka ovogodišnje manifestacije, 29. septembra.

Ušli smo u četvrtu nedelju ovogodišnje privredno turističke manifestacije, 126. Smederevske jeseni, koju je obeležio Smederevski privredni forum, na kojem predstavnici ministarstava, Privredne komore Srbije, Regionalne privredne komore, Ekonomskog fakulteta, uspešni privrednici i preduzetnici diskutuju o privrednom potencijalu grada, sa ciljem donošenja zaključaka i smernica za formiranje nove strategije lokalnog ekonomskog razvoja.

Pored privrede, očekuju nas i mnogobrojna kulturna, muzička, plesna i sportska dešavanja.

Narodna biblioteka Smederevo predstaviće knjige zavičajnih autora, kao i etno radionicu na temu Jesen u mom zavičaju. Vikend je, kao i do sada, rezervisan za folklor, ples i druge zabavne sadržaje muzičkog karaktera, ali i neke specifične programe, kao što je Veče indijske kuhinje, u subotu od 19,00 časova u Gradskom restoranu Grand.

Takođe izdvajamo nastup KUD Semendria sa domaćim i inostranim folklornim grupama, u subotu, od 18,00 časova, a u nedelju će se predstaviti GKUD Smederevo i gosti iz Kragujevca, Čačka i Beograda.

U subotu će posetioci biti u prilici da uživaju u evergrin muzici pod nazivom Ko nekad u osam, u izvođenju doajena naše zabavne muzike, poput Đorđa Marjanovića, Lole Novaković, Nade Pavlović, Miše Jovića (Leo Martin) i Ekstra Nene, uz Beogradski plesni orkestar, kojim diriguje Vojkan Borisavljević. Najavljeni Boba Stefanović, neće učestvovati iz zdravstvenih razloga, a najavljen je dolazak i Dejana Cukića. Zbog vremenskih prilika koncert će biti održan od 20,00 časova u Centru za kulturu, a ulaz je besplatan.

Koncertni izvođači na Gradskom trgu ponovo su odabrani za sve ukuse i uzraste. Best Beat Tribute band će nas podsetiti na Bitlse u petak od 21,30, posle kojih nastupa Kerber u 22,00 sata. Piloti su u subotu od 22,00, a u nedelju će koncert Harisa Džinovića, koji počinje takođe u 22,00 časa i nakon toga vatromet, označiti završetak 126. Smederevske jeseni.

Sport

U nastavku vas podsećamo na četvrti sportski vikend u okviru 126. Smederevske jeseni, kada nas očekuju zanimljiva sportska nadmetanja, a kao najava i prava poslastica je međunarodna košarkaška utakmica koja se igra u četvrtak.

Košarka

U četvrtak, 26.septembra u Dvorani Smederevo od 19,00 časova biće odigrana međunarodna košarkaška utakmica između KK Mega Vizura i KK Turova iz Poljske. Ovo je pretposlednji prijateljski meč koji će Mega Vizura odigrati pre starta Jadranske lige. Poslednja provera je 2.oktobra protiv KK Smederevo, povodom 60 godina postojanja smederevskog prvoligaša. Podsetimo, Mega Vizura će prvu prvenstvenu utakmicu, pred smederevskom publikom, igrati 6.oktobra od 17,00 časova protiv zagrebačke Cedevite.

Boks

Tradicionalna bokserska revija biće održana u nedelju, 29.septembra u Dvorani Smederevo, sa početkom u 16,00 časova. Najavljeno je učešće boksera iz Rumunije, Crne Gore, Bugarske, Republike Srpske i Srbije.

Stoni tenis

Društva za sport i rekreaciju invalida Smederevo, pored uspešnih turnira u kuglanju i pikadu, organizuje još jedno takmičenje. Na staroj streljani, u nedelju, 29.septembra organizuje se turnir u stonom tenisu, od 10,00 do 13,00 časova.

Sportski ribolov

Na kraju i poseban sportski događaj koji nije u zvaničnom programu Smederevske jeseni, ali svakako zaslužuje pažnju zbog narednog takmičenja. Državno prvenstvo u sportskom ribolovu, biće održano na kanalu Železare u Smederevu, od 27. do 29. septembra, a tehnički organizator je Udruženje sportskih ribolovaca „Smederevac”. Takmičenje će biti generalna proba za Kup jadransko podunavskih zemalja u sportskom ribolovu, u disciplini lov ribe udicom na plovak, koji se održava takođe u Smederevu, već narednog vikenda, od 3. do 6.oktobra, pod pokroviteljstvom Grada Smedereva. Zaljubljenici u sportski ribolov uživaće u ovom sportu i 12. i 13. oktobra, kada će Smederevo biti organizator i Nacionalnog kupa za sve discipline u sportskom ribolovu.

Izvor: Smederevo.org.rs