Četvrti dan festivala PatosOFFiranje


30. jun 2014. KULTURA – Četvrti dan Festivala se bavi identitetom kako pojedinca/društva, tako i identitetom u umetnosti.

Posetioce očekuje predavanje francuske umetnice Ester Molo iz Teatra Diagonale iz Lila, koja će preneti svoja iskustva u radu, i pozabaviti se pitanjem odnosa telesnog i vizuelnog u drami. nakon toga nas očekuje predstava na neočekivanom mestu.

Predstava Nemačka, Centra E8 i Bitef teatra će se odigrati u smederevskoj Gimnaziji, a bavi se pitanjem azila u Srbiji danas.

U 22 časa na Patosceni, nas očekuje film Dah Teatra, Ne/vidljivi grad, koji baca svetlo na razne kulturne zajednice Beograda, koje su vrlo često nepoznanica za svet koji ih okružuje.

Lokalne snage teatra pred publiku izlaze sa dve predstave. Pozorište Kreativni haos će zabaviti najmlađe smederevce, ali i sve one koji se tako osećaju, predstavom Trapavi Alibaba i 40 razbojnika, u režiji Nevene Rakočević.

Domaćin Festivala PATOS, u 21 čas, po 11 put izvodi predstavu danske rediteljke Saše Olsberg, Seks, laži i divlje guske, po tekstu Vudija Alena.