Četvrta Smederevska liga u streljaštvu, rezultati I kola


11. april 2012. SPORT – Sinoć je na novom Strelištu u Dvorani Smederevo počela četvrta, sada već tradicionalna, Smederevska liga u streljaštvu.

Smederevsko prvenstvo otvorio je Siniša Mašović, predsednik Streljačkog saveza Smedereva, istakavši činjenicu da sada smederevski strelci imaju najbolje uslove za treninge i takmičenja na novom strelištu i da se nada da će to doprineti omasovljenju ovog sporta u našem gradu, a strelcima poželeo dobre rezultate.

Ovogodišnja Smederevska liga u streljaštvu, u organizaciji Streljačkih družina “Smederevo” i “Heroj Srba-Bezbednost”, okupila je šest ekipa u ženskoj i deset ekipa u muškoj konkurenciji, dok će se pojedinačno takmičiti više od 80 strelaca. Po ostvarenim rezultatima Smederevska liga u streljaštvu je među najboljima u Srbiji.

Pored naše lige ovakav vid takmičenja postoji u još samo tri grada u Srbiji. Beogradska liga koja ima tradiciju dugu 16 godina, Pančevačka koja postoji 11 godina i od prošle godine postoji i Novosadska liga.

U prvom kolu u muškoj konkurenciji nastupile su ekipe: “Kore MIG”, “Želvoz” “Elektromorava”, ZC “Sveti Luka”, “Železara” JKP “Vodovod”, FIS-union, “Heroj Srba-Bezbednost”, “NSGNM”… U ženskoj konkurenciji takmiče se ekipe Policijske uprave, ZC “Sveti Luka”, “Železara”, JKP “Vodovod”, Megaformat …

Sinoć su najbolje rezultate u pojedinačnoj konkurenciji ostvarili, kod žena: Milena Kitić (PU Smederevo) sa 174 kruga, Tatjana Đorđević (ZC “Sv Luka”) sa 170 krugova i Lidija Dejanović sa 169 krugova (Megaformat), a kod muškaraca najbolji je bio Dragan Florić (Želvoz) sa odličnim rezultatom od 188 krugova, Novica Petrović (Kore Mig) sa četiri kruga manje odnosno sa rezultatom od 184 kruga bio je drugi, a na trećem mestu je Borivoje Provčin (Želvoz) sa 182 kruga.

Ovo prvo kolo četvrte Smederevske lige u streljaštvu biće završeno sledećeg utorka, kada budu pucali svi ostali članovi prijavljenih ekipa, koji nisu mogli da pucaju sinoć, zbog poslovnih i drugih obaveza, a što im je po pravilima lige dozvoljeno, odnosno omogućeno da pucaju u dopunskom terminu, koji je za ovo kolo u utorak 17. aprila. Tada ćemo imati i konačne rezultate prvog kola u pojedinčanoj i ekipnoj konkurenciji.

Liga će trajati do 1. juna i sadržaće 6 kola lige, a drugo kolo održaće se 20. aprila. Do tada je još moguće priključiti se ovom takmičenju i u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, jer se u konačnom bodovanju za plasman računa pet najboljih rezultata iz šest kola.

U dogovoru sa organizacionim odborom dogovoreno je da cena ovogodišnje lige iznosi 3.000,00 dinara po jednom strelcu.

Za ovu cenu organizatori su u obavezi da obezbede nagrade:

– Pehare i diplome za najbolje tri ekipe u muškoj i ženskoj kategoriji, kao i pehare i diplome za najbolja tri pojedinca u muškoj i ženskoj kategoriji.
– Svakom strelcu je obezbeđeno oružje, dijabole, streljačka oprema, stručno osoblje i dva termina nedeljno za trening.
– 6 kola lige, sa profesionalnim sudijama i organizacijom.
– Rezultati ovogodišnje lige biće objavljivani u sredstvima javnog informisanja na gradskom nivou, kao i u sportskom Žurnalu.
Kotizaciju za nastup se uplaćuje na žiro račun Streljačkog kluba “Heroj Srba – Bezbednost”, broj 150-2200310001079-76, kod CREDI banke.