Četiri medalje za veslače iz Smedereva


14. april 2015. SPORT – Početak takmičarske sezone smederevski veslači obeležili su osvajanjem četiri odličja na 32. tradicinalnoj regati Kroacija Open održanoj minulog vikenda u Zagrebu. Na ragatnoj stazi na Jarunu najsjajnije odličlje pripalo je evropskim prvacima u dvojcu bez kormilara Dušanu Bogičeviću i Veselinu Saviću koji su drugog dana trijumfovali u finalu dok su prvog dana osvojili bronzu i tako upotpunili uspeh srpskih posada u ovoj disciplini koje su zauzele prva tri mesta. Bogičević i Savić pobedili su sa vremenom 6:33.34, dok su bronzu osvojili pošto su stazu od 2000 metara izveslali za 7:02.94 minuta.

Srebrno odličje pripalo je dubl skulu u sastavu Aleksandar Filipović – Marko Marjanović. Filipović je prvog dana veslao u skifu i u finalu je zauzeo solidno četvrto mesto, dok je Marjanović bio peti.

Drugu bronzu za Veslački klub Smederevo u Zagrebu su osvojili juniori u četvercu bez kormilara. Marko Ristić, Zoran Rajić, Andrija Stojković i Lazar Dostanić popeli su se na najniže pobedničko postolje i tako potvrdili da selektor juniorske reprezentacije Dejan Guslov može ozbiljno da raćuna na njih.