Četiri medalje na Regionalnom prvenstvu za strelce Smedereva


25. mart 2013. SPORT – Nakon nedavno održanog Prvenstva Srbije u Smederevu, u našoj zemlji praktično je završena sezona takmičenja vazdušnim oružjem u međunarodnom programu (A program). Međutim, sezona vazdušnim oružjem nastavlja se takmičenjima u nacionalnom (B i C) programu. Ovog vikenda u Ćupriji je održano Regionalno prvenstvo u nacionalnom programu, a SD „Smederevo“ osvojila po jedno ekipno zlato i srebro u seniorskoj konkurenciji, a Jelena Jakovljević, je osvojila dve srebrne medalje u pojedinčanoj konkurenciji juniorki i seniorki.

Streljačka družina „Smederevo“ ima najbolju ekipu seniorki serijskom vazdušnom puškom na Regionalnom prvenstvu održanom danas u Ćupriji. Ekipa je pucala u sastavu Jelena Jakovljević, Danica Denić i Anđelina Simović. Ista ekipa, pre toga, osvojila osvojila je drugo mesto u juniorskoj konkurenciji, a Jelena Jakovljević je dvostruka je vicešampionka u obe konkurencije. Jelena je u juniorskoj konkurenciji imala rezultat od 364 kruga, a u seniorskoj 366 krugova. Anđelina Simović je bila četvrta u kategoriji seniorki sa rezultatom od 361 krugom (331 u juniorskoj konkurenciji), Danica Denić peta sa 358 krugova (344 u juniorskoj konkurenciji).
Seniorska ekipa SD „Smederevo“: Novica Petrović, Borivoje Provčin i Dragan Florić osvojila je drugo mesto serijskom vazdušnom puškom. Pojedinačno Borivoje Provčin je sa 364 kruga bio četvrti, Novica Petrović sa 363 kruga bio je peti.
Za SD „Smederevo“ u pojedinačnoj konkurenciji nastupila je i Milica Maletić, koja je ostvarila rezultat od 344 kruga u juniorskoj i 347 krugova u seniorskoj konkurenciji. Pojedinačno je nastupio i junior Pavle Marković koji je pucao 347 krugova.
Prvog dana takmičenja u Ćupriji nastupili su kadeti i kadetkinje serijskom vazdušnom puškom, mlađi juniori i mlađe juniorke standardnom vazdušnom puškom. Za našu družinu nastupili su kadeti: Veljko Svilar (168 krugova), Petar Adamović (164 kruga) i Ivan David (128 krugova) i kadetkinje: Aleksandra Vujasin (162 kruga) i Milica Simović (138 krugova). U kategoriji mlađih juniorki, standardnom vazdušnom puškom, Danica Denić je takmičenje završila na sedmom mestu sa 375 krugova, a Aleksandra Vujasin je pucala 360 krugova.
Od smederevskih strelaca, serijskom vazdušnom puškom, nastupila je i seniorska ekipa Streljačkog kluba „Heroj Srba – Bezbednost“: Radoslav Mirković (362), Saša Ilić (352) i Marko Lazić (327).
Svi smederevski strelci plasirali su se za Šampionat Srbije, koji će se održati u Mladenovcu, za dve nedelje, 6. i 7. aprila.
Pre toga, sledećeg vikenda, 30. i 31. marta biće održano Finale Kupa Srbije, B program, u Beogradu, na kojem će nastupiti Danica Denić, u kategoriji mlađih juniorki puškom. Danica se u finale plasirala kao sedma.
A na strelištu u Smederevu u petak 29. marta održaće se treće kolo pete Smederevske lige u streljaštvu. Zainteresovani pojedinci i ekipe mogu još uvek da se prijave za ovo takmičenje, s obzirom da se puca 7 kola, od kojih se 5 boduje za ukupan rezultat.
Pored škole streljaštva koja je besplatna za učenike osnovih škola i koju vode treneri SD „Smederevo“, u toku su pripreme za prvo međunarodno takmičenje koje će se u maju održati u našem gradu, Kvalifikacije za Ligu Mladih Evrope, za region Jugoistočne Evrope.

Podsećamo vas da je strelište otvoreno svakoga dana za strelce i rekreativce.