Centar Smedereva ukrašen lampionima


Dekorisanje centra Smedereva za novogodišnje i božićne praznike privodi se kraju.

– Završeno je 90 odsto radova, a tokom dana posao će biti u celosti okončan – izjavila je koordinator za dekorativnu rasvetu Vesna Zečević.

Zaštitna radionica Fabrike železničkih vozila “Želvoz” uradila je za ovu priliku 60 lampiona u dve dimenzije i dve boje, prečnika 50 i 40 centimetara. Završava se postavljanje lampiona na 30 plastificiranih čeličnih sajli, na 340 metara ukupne dužine ove ulice.

– Danas će na kandelabrima biti montirano 30 svetlećih elemenata u žutoj boji – rekla je Zečevićeva i dodala da će, pored jelke od osam i od pet metara kod Crkve, jedna u obliku kupe od pet metara biti postavljena kod “Zadužbine”, zgrade koja arhitektonski podseća na beogradsku palatu “Albanija”.

Zečevićeva je naglasila da je Odbor za ukrašavanje grada ove godine imao skroman budžet, ali su sopstvenim znanjem, crtajući dekorativne elemente i uz pravljenje u smederevskim firmama, znatno uštedeli i napravili kvalitetne, a jeftine, elemente koji će moći da se koriste i narednih godina.

Radnici firmi “Tropical elektrik” i “Eltesa” iz Smedereva prethodno su završili svoj deo posla na dekorisanju grada za nastupajuće praznike. Postavili su dekorativne elemente na fasade zgrada u užem centru grada, na glavnom trgu i prilaznim ulicama.

Smederevo na kraju ove godine ukrašavaju: svetleće značke u obliku srpa, fenjera, zvončića, zatim lančanice, zavese, veštačko zelenilo, stringovi, paukova mreža, svetleća platna, svetleće drvo i nezaobilazni Sneško Belić, ledena jelka i polarni medved koji je već postao atrakcija za fotografisanje.