Čelnici Goše osumnjičeni za zloupotrebe prilikom prodaje fabrike


13. jul 2013. HRONIKA – Direktor Holding korporacije „Goša“ Vlastimir N. (68) i predsednik Upravnog odbora Ljubivoje C. (73) osumnjičeni su da su otuđivali imovinu fabrike mimo zakona i po cenama ispod tržišnih, i tako oštetili „Gošu“ za 34 miliona dinara.

Policijska uprava u Smederevu podnela je tamošnjem Osnovnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv direktora i predsednika Upravnog odbora Holding korporacije „Goša“ u restruktiriranju iz Smederevske Palanke zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela zloupotreba odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave.

Vlastimir N. (68) i Ljubivoje C. (73) su osumnjičeni da su, kršeći tendersku proceduru, otpisujući dugovanja i falsifikujući površinu nekretnina fabrike u ugovorima, omogućavali privatnim preduzećima da postanu vlasnici nekretnina „Goše“ u Beogradu i Vrnjačkoj Banji i to po cenama nižim od tržišnih.

Tako je HK „Goša“ 2008. godine privatnom preduzeću „Goša FOM“, navodno po osnovu izmirenja duga, ustupila poslovni prostor od 122 kvadrata u palati „Jadran“ u Beogradu.

Iako ovo preduzeće nije platilo palanačkom holdingu dug, direktor i predsednik Upravnog odbora su potpisali protokole i izjave da su dugovanja zapravo izmirena. Tako su oštetili svoje preduzeće za 28,6 miliona dinara.

Takođe, firmin stan u Beogradu je 2008. prodat preduzeću „Eurotrend komerc“.

Stan od 48 kvadrata u Skenderbegovoj ulici, čija je tržišna vrednost bila 100.000 evra, prodat je bez saglasnosti Agencije za privatizaciju u pola cene. HK „Goša“ tako je oštećena za 50.000 evra, rečeno je „Novostima“ u policiji.

Istraga bi trebalo da utvrdi koji su motivi čelnika ove palanačke korporacije koja je u vlasništvu države.

Izvor: Večernje novosti