Čekajući dogovor sa “Komikom”


28. decembar 2012. PRIVREDA – “Komiko oil” prihvatio uslove grada Smedereva za gradnju rafinerije, ali traži garancije. Kompanija iz dogovora isključila klauzulu po kojoj se ugovor automatski raskida ako do 4. februara ne uplati dogovoreni iznos, kaže za RTS gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović.

Kompanija “Komiko oil” prihvata da Smederevu uplati kamatu od 60 miliona dinara zbog kašnjenja uplate od 652 miliona dinara za zakup zemljišta od 113 hektara, na kome će se graditi rafinerija, ali i traži garancije za dobijanje još dodatna četiri hektara.

Kako je za RTS izjavila gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović, kompanija je iz predloga grada izostavila klauzulu u kojoj se navodi da neplaćanje zakupa i kamate do 4. februara automatski znači prekid ugovora 5. februara.

Gradonačelnica je, takođe, izjavila da ne razume ovoliku neozbiljnost potencijalnog investitora kome se rok za plaćanje odlagao više puta.

Kako je navedeno u jučerašnjem saopštenju predsednika Skupštine grada Smedereva Brančeta Stojanovića, gradski parlament je razmatrao poslednji predlog kompanije “Komiko oil” i formirao konačan predlog radi okončanja sudskog poravnanja.

Rukovodstvo grada Smedereva dalo je rok kompaniji da se do danas izjasni o konačnom predlogu, radi okončanja sudskog poravnanja

Nakon izjašnjavanja kompanije, Grad Smederevo će obavestiti javnost o daljim koracima, navedeno je u tom saopštenju.

Izvor: RTS