Brodom kroz istoriju


15. jul 2014. DRUŠTVO – Izvor: Novosti – Prvo ovogodišnje krstarenje Dunavom, od Beograda do Đerdapa, biće organizovano krajem jula.

Najlepši deo toka Dunava je u Srbiji, a posle nekoliko godina pauze, 25. jula konačno se organizuje krstarenje pored grandioznih tvrđava. Turisti će imati prilike da uz živu muziku i ručak na brodu „Akvastar Maksim“ (iz 2013. godine) vide Smederevo, ušće Morave u Dunav, Ramsku tvrđavu, Golubac, Kazan, Gvozdenu kapiju, Nacionalni park „Đerdap“, Trajanovu tablu, Decibalovu glavu i s vode.

– Godinama u brošure nudimo i Srbiju i nadamo se da će naši turisti poželeti da bolje upoznaju našu zemlju – kaže Slobodan Mićić iz „Kon Tikija“. – Dunav je najlepši u Srbiji i ovo je prilika da naši ljudi to i vide.

Turisti će biti smešteni u prelepom hotelu „Akvastar Danjub“ 4* (usluga polupansion) koji ima otvoren i zatvoren bazen sa slanom vodom i nalazi se u Kladovu pored peščane plaže. U povratku, autobusom, staje se na svim najzanimljivijim tačkama puta prema Beogradu. Naime, ide se do Lepenskog vira (čiji je vizitorski centar kompletno sređen), Viminacijuma (koji je u ponudu uvrstio i Mamut park), Smederevo, a ruča u etno-restoranu „Kapetan-Mišin breg“.

Ovaj nesvakidašnji vikend košta 17.800 dinara, a uključuje prevoz brodom sa ručkom, dva polupansiona u hotelu sa 4*, prevoz autobusom sa ručkom i vodiča.