Branežac: Uprava će biti čista obraza čak i ako ne uspemo da spasemo klub


03. mart 2014. SPORT – Izvor: Agencija Beta – Tim menadžer Smedereva Saša Branežac izjavio je da veruje će nova uprava kluba uspeti da izvuče taj fudbalski klub iz nevolja, ali i da očekuje razumevanje Fudbalskog saveza Srbije.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije juče je kaznila Smederevo sa milion dinara zbog neizmirenih obaveza prema trenerima i igračima. Takođe, klub je kažnjen i oduzimanjem minimum šest bodova, uslovno na godinu dana, što će biti aktivirano ako ne ispuni sve obaveze do kraja sezone.

“Ne bih bio ovde da ne verujem u uspeh, a mislim da je na neki način kazna Fudbalskog saveza korektna jer je uslovna. Malo je čudno da je vest o kazni izašla u javnost pred veoma važnu utakmicu koju igramo danas, ali to je nešto što stoji duže vreme. Činjenica je da sadašnja uprava nema ništa sa takvim stanjem kluba, ali pristankom da jedan ugašeni klub pokuša da spase, zaravo je prihvatila teret (grešaka)”, rekao je agenciji Beta Saša Branežac.

Posle 15 kola u Prvoj ligi Srbije Smederevo zauzima 10. mesto na tabeli sa 20 bodova, a danas na svom terenu igra protiv Sloge.

“Upravi kluba nije cilj da ljudima kojima se duguje novac – bez obzira koliko je on zaslužen ili nezaslužen, a u većini slučajeva nije zaslužen, ostane dužan”, naveo je Branežac i objasnio da očekuje od FŠ da klubu pomogne “a ne da otežava kaznama”.

Klub duguje igračima oko 10 miliona dinara, a “najveći problem je nerešen status” kluba koji nije gradski, on je zarobljen u stečajnoj masi Ju es stila, tako da ne može da dobije kredit da isplati dugovanja.

Među poveriocima je, prema rečima tim menadžera, najviše ljudi iz Smedereva, tako da gradska uprava može da pruži garancije da će dugovi biti izmireni i da klub nastavi da radi.

Branežac je istakao da je za vreme nove uprave kluba dug smanjen “za 10 do 15 odsto”.

“Najlakše je ugasiti klub i ako je to u interesu Smedereva neka se ugasi. Uprava će biti čista obraza čak i ako ne uspemo da spasemo klub”, rekao je on.

Braznežac je dodao da je klub bio tri meseca potpuno ugašen, da je trava na stadionu, na kojoj su trenirali rekreativci, bila pola metra i da su dugovi bili praktično zaboravljeni.

“Očekujem razumevanje od svih strana u tom sporu i naravno Fudbalskog saveza jer je Smederevo klub sa tradicijom, koji ove godine treba da obeleži 90 godina postojanja”, rekao je Branežac.