Borba protiv bludnika i makroa


19. avgust 2013. HRONIKA – Izvor: Politika – Avgust u Smederevu obeležila su dva stravična slučaja zloupotrebe maloletnica.

Drama u kojoj je žrtva bila nedužna devojčica od samo dvanaest godina odigrala se u prošlu nedelju, usred bela dana, na improvizovanom buvljaku nadomak grada. Nad njom je bludničio šezdesetpetogodišnji Prvoslav M. iz Smedereva koji može da joj bude deda! Pritom, ovaj bludnik već ima „pedofilski dosije”, ali i dalje nekažnjeno šeta gradom i vreba maloletne žrtve.

Njega jezadržala ogorčena grupa ljudi koja se u nedelju pre podne našla na buvljoj pijaci, pošto su saznali da je napastvovao devojčicu. Odmah su pozvali policiju koja je uhapsila Prvoslava M.

Bludnik, kome ni godine nisu bile prepreka da nasrne na dete, tereti se da je iskoristio naivnost devojčice i namamio je u napuštenu kuću kod buvljaka, gde ju je dodirivao po telu i primorao da i ona njega dodiruje, saopštila je smederevska policija.

Pošto je od komšije čuo da je napasnik odveo devojčicu, njen očuh je ušao u napuštenu kuću i izveo dete, posle čega su građani opkolili napasnika, počeli da ga udaraju i nisu mu dozvolili da pobegne do dolaska policije.

Ova drama trajala je gotovo sat vremena, rekao nam je jedan od očevidaca.

– Dobro je prošao jer malo je falilo da ga „zgazimo” od besa. Devojčica je drhtala od straha, bila je sva zbunjena i u šoku kada je stigao očuh i otrgao je od matorog i bolesnog napasnika. Dete je verovatno namamio nečim.

Devojčica živi nedaleko od improvizovanog buvljaka kod fabrike „Želvoz” u Smederevu, pa je pijaca često mesto gde se igra s vršnjacima. Prvoslav M. joj je ponudio 200–300 dinara da ode s njim u obližnju kuću da mu, navodno, pomogne da donese robu. Devojčica, inače iz siromašne porodice, naivno je prihvatila da zaradi neki dinar,otišla s bludnikom i doživela šok, kaže naš izvor iz policije.

Prvoslavu M. ovo nije prvi put da ovako zloupotrebljava devojčice. Ovaj pedofil, sva je prilika, već ima razrađenu taktiku po kojoj mami devojčice i primorava ih na blud. Prošle godine, početkom juna, uhapšen je jer je ispred šupe u svom dvorištu onanisao ispred dve maloletne devojčice. Tražio je da to posmatraju, a zauzvrat im obećao slatkiše i igračke.Tada ga je policija teretila za navođenje maloletnog lica na prisustvovanje polnim radnjama, ali do danas nije osuđen.

Još jedan stravičan slučaj zloupotrebe maloletnica uznemirio je Smederevce ovih dana i doveo ovaj grad na brojne naslovnice dnevnih novina. Ovdašnja policija uhapsila je Jovicu P. (49) pod sumnjom da je od januara do 8. avgusta ove godine navodio na prostituciju sedamnaestogodišnju devojčicu iz Smedereva. Maloletnicu je za tri hiljade dinara predavao mušterijama kojima je pružala seksualne usluge u njegovom stanu u tom gradu.

U toku kriminalističke obrade policija je došla do saznanja da je osumnjičeni Jovica, na isti, način posredovao u vršenju prostitucije između više lica oba pola.

Preduzimaju se aktivnosti na razjašnjavanju svih okolnosti pod kojima je izvršio krivično delo, saopštila je Policijska uprava u Smederevu. Još je u svežem sećanju i hapšenje ove godine oca i sina, Slobodana A. (44) i Darka A. (23), pod sumnjom da su podvodili četiri maloletnice od petnaest i šesnaest godina i devet punoletnih devojaka iz Smedereva da seksualno opslužuju mušterije stare od 25 pa i preko 60 godina u šest gradova u Srbiji. Smederevska policija uhapsila je još 16 lica osumnjičenih da su koristili usluge ovih devojaka, iako su znali da su maloletne i da su žrtve eksploatacije i trgovine ljudima.

Otac i sin terete se da su organizovali lanac prostitucije u Smederevu i okolnim gradovima. Koristeći težak materijalni položaj devojaka, vrbovali su ih da za dve do pet hiljada dinara pružaju seksualne usluge, od čega im često nisu davali ni dinara.Kada bi poželele da prekinu s prostitucijom, dobijale su batine uz pretnje da će svima reći čime se bave.

Građani s pravom od policije i pravosudnih organa traže da grad na Dunavu bude bezbedniji za sve žitelje.