Bojić i Milovanovićeva pobednici drugog kola Lige pionira


17. januar 2016. SPORT – Dušan Bojić i Katarina Milovanović ostvarili su svoje prve pobede u trećoj Ligi osnovaca u streljaštvu. Ekipno i u drugom kolu najbolji su bili pioniri iz „Zmajeve“ i pionirke iz „Cvijićeve“ škole.

Dušan Bojić, učenik Osnovne škole „Sveti Sava“ ostvario je prvu pobedu sa 175 krugova u trećem kolu treće Smederevske lige u streljaštvu za osnovce, koje je održano prošlog četvrtka na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo. Drugo mesto na osnovu bolje poslednje serije ostvario je Lazar Beljić iz Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ sa 168 krugova, a treće je istim rezultatom pripalo njegovom školskom drugu Nemanji Živojinoviću. Kod pionirki najbolja je bila Katarina Milovanović iz Osnovne škole „Branislav Nušić“ sa 172 kruga. Drugo i treće mesto osvojile su učenice Osnovne škole „Doktor Jovan Cvijić“ Katarina Botić sa 171 krugom i Jovana Lazić sa 169 krugova i boljom poslednjom serijom od Snežane Jovanović iz OŠ „Dimitrije Davidović“ koja je sa istim rezultatom ostala na četvrtom mestu. Ukupno je nastupilo 12 pionira i 10 pionirki.

Ekipno kod pionira treće kolo za redom najbolju ekipu imala je OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa ukupnim rezultatom od 493 kruga. Drugo mesto je ponovo osvojila ekipa OŠ „Dositej Obradović“ sa ukupnih 307 krugova. Treća je bila ekipa OŠ „Dr. Jovan Cvijić“ sa 299 krugova.

I u kategoriji pionirki, treće kolo za redom, najbolja je bila ekipa OŠ „Dr Jovan Cvijić“ sa ukupnim rezultatom od 504 kruga. Drugo mesto osvojila je ekipa OŠ „Dimitrije Davidović“ sa 463 kruga, a treća ekipa OŠ „Branislav Nušić“ sa 172 kruga. Kod pionira nastupilo su takmičari iz 7, a kod pionirki iz 5 smederevskih osnovnih škola.
Posle tri održana kola u generalnom plasmanu kod pionira prva tri mesta zauzimaju: Nemanja Adamović sa 497, Lazar Beljić sa 496 i Dušan Bojić sa 495 krugova. Kod pionirki Jovana Lazić ima 512 krugova, Katarina Milovanović 506, a Katarina Botić 505 krugova. Ekipno u kategoriji pionira „Jovan Jovanović“ ima 19 bodova, „Dositej Obradović“ 16, „Branislav Nušić“ 11. Kod pionirki „Dr Jovan Cvijić“ ima 17, „Dimitrije Davidović“ 12, „Branislav Nušić“ 10 bodova.
U petak 22. januara, održaće se prvi ovogodišnji, a treći Humanitarni turnir „Strelaca i ne-strelaca“ u organizaciji Streljačke družine „Smederevo“.