Bogat program Muzeja u sklopu Smederevskih svetosavskih svečanosti


22. januar 2016. KULTURA – Muzej u Smederevu pripremio je raznovrstan i bogat program koji će predstaviti publici u okviru ovogodišnjih, 27. Smederevskih svetosavskih svečanosti. Smederevski muzej predstaviće publici izložbu, edukativni program i promociju knjige.

U petak 22. januara od 8 do 12 časova u Muzeju u Smederevu biće realizovan edukativni program Školski dan u muzeju. Program se realizuje u saradnji sa OŠ „Dimitrije Davidović“ iz Smedereva.

U ponedeljak 25. januara u 17 časova u Muzeju u Smederevu biće održana značajna promocija monografije na CD-u Geologija Smedereva i šire okoline sledećih autora: prof. dr Slobodana Kneževića, redovnog profesora Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu, Gordane Paunović, višeg kustosa paleontologa Muzeja u Smederevu i Gordana Mladenovića, dipl. inž. geologije u izdanju Muzeja u Smederevu.O knjizi će govoriti: prof. dr Zoran Stevanović, redovni profesor Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu i dr Aleksandra Maran, muzejski savetnik Prirodnjačkog muzeja u Beogradu.