Bogat dečiji program ovog vikenda


10. oktobar 2013. KULTURA – Ovog vikenda u Centru za kulturu Smederevo očekuje vas bogat program namenjen najmlađoj publici, što je delimično i zahvaljujući manifestaciji „Dečija nedelja“ koja se svake godine održava u oktobru i posvećena je deci i mladima. Ove godine „Dečija nedelja“ održava se pod sloganom „Slušajte mama i tata, želim sestru il’ brata!“, počela je prošlog ponedeljka i trajaće do nedelje 13. oktobra. Dečiji program u Centru za kulturu počinje već sutra (petak 11. oktobar) predstavom „Zemlja bajkovija“ na kojoj će se najmlađi Smederevci družiti sa svojim omiljenim junacima iz popularnih bajki, pa ćemo tako na Velikoj sceni od 12 sati videti Zlatokosu, Pepeljugu, Crvenkapu i Dobrog čarobnjaka. Zahvaljujući Gradu Smederevo koji je pokrovitelj ove predstave, povodom ove manifestacije, ulaz je besplatan.

Dan kasnije (subota 12. oktobar)istoj publici, onoj najmlađoj, namenjena je i predstava „Crvenkapa“ u izvođenju Pan teatra iz Beograda. Pozorišni program namenjen najmlađima je nastavak akcije započete u prošloj pozorišnoj sezoni u saradnji sa ovim renomiranim pozorištem za decu. Reč je o svojevrsnom pozorišnom matineu, subotom u podne. U predstavi se sa decom druže braća Grim, koji pokušavaju, uz dečiju pomoć, da napišu bajku „Crvenkapa“. Da li je Crvenkapa stvarno Crvenkapa – ili je Žutokapa, da li je vuk stvarno tako zao – kao u bajci, da li treba slušati svoju dobronamernu mamu – ili treba lakoverno verovati strancu, …….. Sreća što deca znaju kako treba napisati bajku, inače ko zna šta bi smotana braća Grim uradili sa Crvenkapom i bakom. Dobro ipak na kraju pobeđuje zlo.

Predstava „Crvenkapa“ je kontakt predstava, prožeta songovima i igrom. Cena ulaznice je samo 150 dinara.

Najmlađe filmofile u subotu i nedelju (12. i 13. oktobar) očekuju najnoviji filmski naslovi u 3D produkciji. Od 16 časova biće prikazivan film „Turbo“ o jednom malom, običnom pužu koji sticajem čudnih okolnosti dobije moć da bude superbrz! Ovaj popularni crtani film pokazaće deci kako nijedan san nije preveliki niti ijedan sanjar premali. Film je sinhronizovan na srpski jezik.

„Grozan ja“ je drugi deo duhovite i zabavne priče o zlikovcu Gruu koji se preobratio u najvećeg borca protiv zla u celom svetu. Ovaj film će se prikazivati od 18 časova i takođe je sinhronizovan na srpski jezik.

I na kraju „Gravitacija“, još jedan film u 3D produkciji, ali za odraslu publiku, veliki svetski hit sa Sandrom Bulok i Džordžom Klunijem u glavnim ulogama. Projekcije ovog filma su od 20 časova, a cena ulaznice za filmove u 3D je 250 dinara.