Blokirani pravci Velika Plana – Smederevo, Velika Plana – Žabari


06. septembar 2013. DRUŠTVO – Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su oko 30 minuta, a zbog štrajka poljoprivrednika, koji traje već nekoliko dana, ovog jutra blokirani su putni pravci Velika Plana – Smederevo i Velika Plana – Žabari, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Petkom se kao i obično na najfrekventnijim putnim pravcima očekuje pojačan intenzitet saobraćaja što može uticati i na veće gužve na graničnim prelazima i naplatnim rampama.

Nakon prohladnog jutra, vozače tokom dana očekuju povoljne vremenske prilike za obavljanje saobraćaja.

Svim vozačima se savetuje da, ukoliko planiraju putovanje prekontrolišu i pripreme svoje vozilo na vreme, kao i da pribave sva obavezna međunarodna dokumenta koja su im potrebna za nesmetani boravak u inostranstvu.

Ukoliko se u vožnji pojave nepredvidjene smetnje ili kvar na vozilu, radi bezbednosti treba pomeriti vozilo na neko bezbedno proširenje pored puta, obavezno postaviti trougao i obući reflektujući prsluk.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na
putevima u Srbiji evidentirano je 87 saobraćajnih nezgoda u kojima su 32 osoba teže i lakše povređene, a dve osobe su izgubile život.

Izvor: 24sata.rs