Bizaran incident u Tutinu


07. novembar 2013. HRONIKA – U Domu za mentalno ometena i stara lica jutros je pronađen mrtav muškarac (55) iz okoline Smedereva, kome je drugi štićenik odsekao polni organ.

U jednoj od soba Doma za mentalno ometena i stara lica u Tutinu jutros je pronađen mrtav 55-ogodišnji štićenik iz okoline Smedereva koji je u ovoj ustanovi od 2011. godine, pišu “Novosti.”

Dok su se čekali lekari da utvrde uzrok smrti i mrtvačka kola da preuzmu preminulog, u sobu je neopaženo ušao drugi štićenik, rodom iz opštine Savski venac u Beogradu, star oko 50 godina, koji je mrtvom štićeniku odsekao polni organ. List piše da je odsecanje izvršeno poklopcem od konzerve od paštete.

Direktor Doma za mentalno ometena i stara lica Ramiz Zećirović kaže da je “odsecanje” uradio štićenik koji se ranije više puta samopovređivao nanoseći sebi, po telu, posekotine raznim oštrim predmetima.

Čim smo primetili njegovu sklonost ka samopovređivanju, odmah smo pokrenuli proceduru za prebacivanje ovog štićenika u neku drugu ustanovu gde bi bio pod nadzorom lekara i na lečenju. Procedura je još u toku.

Na žalost, jutros je iskoristio trenutak kada je preminuli bio sam u sobi i uradio to što je uradio, svima nam je zbog svega što se dogodilo teško”, kaže za “Novosti” Zećirović.

Istražni organi iz Novog Pazara stigli su u Dom za mentalno ometena i stara lica i vrše uviđaj, telo preminulog štićenika poslato je na obdukciju.

Dom za mentalno ometena i stara lica u Tutinu ima blizu 300 štićenika iz više od 70 gradova, poslednjih godina važi za jednu od boljih ustanova ove vrste u Srbiji.

Izvvor: Mondo