Bivšem direktoru “Godomina” godinu dana kućnog zatvora


19. oktobar 2016. HRONIKA – Izvor: Agencija Beta – Viši sud u Smederevu osudio je na godinu dana kućnog zatvora bivšeg direktora poljoprivrednog kombinata u stečaju “Godomin”, Dragoslava Mitkovića, zbog zloupotrebe položaja.

Mitković je proglašen krivim da je u toku 1999. i 2000. godine kao direktor Godomina jednom rukovodiocu imovinsko-pravne službe naložio da zaključi sporazume o kupoprodaji objekata i ugovore o razmeni zemljišta, kojima je njegovo preduzeće ustupilo zemljište u društvenoj svojini, a da prethodno nije procenjena tržišna vrednost.

U odluci suda navedeno je da je okrivljeni fizičkim i pravnim licima omogućio zaradu od oko 7.000.000 dinara.

Republička direkcija za robne rezerve je 2001. godine protiv Mitkovića podnela prijavu jer je “Godomin”, kao skladištar, neovlašćeno koristio republičke robne rezerve. Zbog toga je pokrenut postupak za nadoknadu 3.740 tona pšenice, a utvrđen je i manjak od 83 tone tovnih svinja i 11.900 litara kvalitetnog neflaširanog vina.

Branioci okrivljenog žalili su se na presudu, a Apelacioni sud u Beogradu je posle održane sednice veća usvojio žalbu branilaca okrivljenog i zbog povrede odredaba krivičnog postupka ukinuo prvostepenu presudu i predmet vratio na ponovno suđenje.