Besplatno školovanje i lečenje u Americi osoba sa invaliditetom


26. septembar 2013. DRUŠTVO – Organizaciji osoba sa amputiranim ekstremitetima Smederevo upućen je poziv preko Ambasade SAD u Beogradu i organizacija koje se brinu o razmeni studenata, da određeni broj dece, koji prođe mali test poznavanja engleskog jezika, može da dobije besplatno školovanje i lečenje u Americi u naredne dve godine.

Poziv se odnosi na decu rođenu od 05.03.1996.godine do 15.07.1999.godine. Mogu da se jave i deca koja boluju od dijabetesa i kontinuirano primaju insulin.

Potrebno je da se zainteresovani hitno jave zbog sređivanja potrebne dokumentacije i organizovanja testa koji će biti održan u Beogradu, u prisustvu roditelja.

Stigao je poziv i za stariji uzrast studenata, osoba sa invaliditetom, za program besplatne razmene sudenata, u cilju studiranja na Univerzitetu EIL u Americi. Prijave za master studije, koje je takođe besplatno, doneti u prostorije Organizacije.

Ukoliko se na oba poziva prijavi veći broj zainteresovanih, postoji mogućnost organizovanja testa i u Smederevu.

Organizacija osoba sa amputiranim ekstremitetima Smederevo nalazi se u Karađorđevoj ulici 5-7, u prizemlju Centra za kulturu, a broj telefona je: 619 – 770 (Jovan Jovanović)

Izvor: smederevo.org.rs