Besplatna projekcija digitalno restaurisanog filma „Ko to tamo peva“


15. januar 2018. KULTURA – Digitalno restaurisani film ,,Ko to tamo peva’’ će, nakon beogradske gala premijere, biti prikazan u Smederevu,  u sredu 17. januara u Centru za kulturu u 20 časova.

Ljubitelji filma će moći besplatno da pogledaju ovo kultno ostvarenje,  sada u vrhunskom kvalitetu slike i tona, kao i da uživaju u poznatim replikama koje se i dan danas citiraju.

Film Slobodana Šijana prvi je naslov koji će biti digitalno restauriran u okviru projekta „Vip Kinoteka“, zahvaljujući saradnji Jugoslovenske kinoteke i kompanije Vip mobile. Nakon projekcije u Smederevu ,,Ko to tamo peva’’ će biti prikazan i u Kragujevcu, Novom Sadu, Nišu, Užicu, Subotici, Čačku, Sopotu, Leskovcu i Valjevu.

„Vip Kinoteka“ ima za cilj da sačuva i zaštiti neke od najpoznatijih naslova sedme umetnosti koji su proglašeni za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja. Ovim projektom koji trenutno obuhvata deset filmskih ostvarenja od nacionalnog značaja snimljenih u periodu od 1967. do 1993. godine, započet je dugo očekivani proces digitalne restauracije srpskog filmskog nasleđa.

U narednih godinu dana filmska publika širom Srbije će imati priliku da ponovo pogleda najveća ostvarenja Živojina Žike Pavlovića, Gorana Markovića, Žike Nikolića, Srđana Karanovića, itd.