Besplatan Koncert Merime Njegomir


26. avgust 2015. KULTURA – Završnica smederevskog Kulturnog leta, u petak 28. avgusta, biće u znaku kvalitetne narodne muzike, u izvođenju proslavljene vokalne solistkinje Merime Njegomir. Svi ljubitelji raskošnog, upečatljivog glasa pevačice čije su pesme odavno evergrin narodne muzike imaju priliku da uživaju u još jednoj muzičkoj večeri za pamćenje, u Malom gradu Smederevske tvrđave od 20 časova i to potpuno besplatno. Vokalna solistkinja iza koje su brojni hitovi narodne muzike, poput Opilo nas vino, Ruzmarin, Zbog tebe…, publiku u Malom gradu Smederevske tvrđave odvešće na putovanje kroz različita muzička podneblja i žanrove. Deo svoje muzičke svestranosti pevačica će pokazati izvodeći srpske izvorne narodne i starogradske pesme, ali i pesme iz ostalih delova nekadašnje Jugoslavije, pre svega Crne Gore i Bosne i Hercegovine, kao i pesme drugih naroda, ruske, grčke, jevrejske…

Besplatne ulaznice za koncert mogu se preuzeti na Biletarnici Centra za kulturu, svakog dana od 10 do 20 časova. Telefon za informacije je: 064/829-5345.

Merima Njegomir, interpretator narodnih, gradskih pesama i romansi kao i komponovanih pesama, odabranih sa merom i ukusom i baziranim na korenima srpskog muzičkog-folklornog blaga, već decenijama je prisutna na našoj muzičkoj sceni. Njen neosporno snažan talenat, prožet velikom ljubavlju prema narodnoj pesmi, rezultirao je izuzetnim interpretacijama kako studijskim tako i koncertnim. Merima Njegomir je pevač čiste intonacije, precizne dikcije, sa istančanim osećajem za melopoetsku frazu. Veoma uspešno interpretira narodne pesme iz raznih krajeva Srbije i Crne Gore. Zahvaljujući uloženom radu na usavršavanju vokalne tehnike i stalno prisutnoj želji za sticanjem novih znanja, Merima Njegomir je “udahnula život” brojnim, potpuno nepoznatim pesmama koje su zapisali naši istaknuti melografi i etnomuzikolozi. Time njen doprinos u očuvanju muzičke tradicije, u ovom trenutku i ovakvom vremenu, još veći i značajniji. (Mirjana Drobac, etnomuzikolog)

11903351_10208139982883823_2049757486_n