Atletičari ponovo blistali


03. septembar 2013. SPORT – U nedelju je održano finale prvenstva centralne Srbije za mlađe juniore/ke u Kragujevcu, na kojem su takmičari Atletskog kluba “Smederevo” ponovo zablistali i kao stariji pioniri osvojili dve medalje.

Milan Vladisavljević osvojio je srebrnu medalju na 1.500 metara, istrčavši stazu za 4,17. Ognjena Mihajlović je osvojila treće mesto i bronzanu medalju na 400 metara, u vremenu 1,00 i Nemanja Banjanin na 400 metara trčao 55,72 i stigao do četvrte pozicije.

Na ovom takmičenju je povratnik iz Atletskog kluba “Morava” iz Ćuprije, Kristijan Ristić, osvojio zlatnu medalju na 400 metara, rezultatom 54,52.

Dan ranije, u Sremskoj Mitrovici bio je organizovan festival dečije atletike. Takmičenje je održano na atletskom stadionu “Sirmium”, u organizaciji istoimenog atletskog kluba.

Atletski klub Smederevo bio je više nego uspešan, osvojivši 16 medalja, od kojih 9 zlatnih i 7 srebrnih u trkačkim, bacačkim i skakačkim disciplinama.

Zlatne medalje su osvojili Lana Ivković,Senka Aranđelović, Aleksa Adamović, Sara Stokić, Nataša Simeonović i Milan Vladičić.

Srebrne medalje su osvojili Klara Ribak, Lana Ivković, Stefan Bosić, Emilija Stanojević i Tara Vladov.

Najuspešniji takmičari, sa osvojene dve zlatne medalje, su Nataša Simeonović, Sara Stokić i Aleksa Adamović.

Podsećamo da Atletski klub “Smederevo” i Grad Smederevo organizuju uličnu trku u petak, 13. septembra, u okviru manifestacije “Smederevska jesen” i očekuju veliki broj učesnika iz svog grada kao i iz mnogih klubova iz cele Srbije.

Izvor: smederevo.org.rs