Atletičari osvojili 21 medalju, od toga 9 zlatnih


13. novembar 2012. SPORT – Članovi Atletskog Kluba Smederevo bili su više nego uspešni i na prethodna dva takmičenja, gde su ukupno osvojili 21 medalju, od toga 9 zlatnih odličja.

Prošle srede održan je 36. Jesenji kros Atletskog kluba Partizan, ispod severne tribine fudbalskog stadiona. Promoteri ovog krosa su bili Franjo Mihalić i ovogodišnji osvajač srebrne medalje na Prvenstvu Evrope u atletici, Emir Bekrić.

Održano je ukupno18 trka, od predškolaca pa do veterana, a članovi smederevskog kluba su osvojili 10 medalja. Zlatom su se okitili Sara Stokić, Stefan Bosić i Ognjena Mihajlović, srebrom Aleksa Kovačević, kao i Vesna Lekić Mihajlović, u konkurenciji veteranki I bronzom Teodora Stevanovska, Marko Milovanović, Nikola Filipović, Milan Vladisavljević i Lazar Sekulić (u konkurenciji veterana).

Takođe u sredu, održana je i 65. Ulična trka grada Pančeva, na kojem su Smederevci osvojili 11 medalja – Prvo mesto: Lana Ivković, Aleksa Kovačević, Sara Stokić, Stefan Bosić, Ognjena Mihajlović i Milan Vladisavljević, Drugo mesto: Teodora Stevanovska, Nikola Filipović, Emilija Stanojević i Treće mesto: Tara Vladov i Luka Božilović.

Treba napomenuti da su se u aktivnosti AK “Smederevo”, posle dužeg vremena, uključila izuzetno talentovana deca iz OŠ “Ivo Andrić” iz Radinca, naročito Nikola Filipović i Marko Milovanović, a najveće zasluge za obnovljenu saradnju pripadaju nastavniku Momiru Gagoviću.

Izvor: smederevo.org.rs