Ana Alentijev zlatna u prvom kolu Kupa Srbije


20. oktobar 2013. SPORT – Ana Alentijev, juniorska reprezentativka Smedereva, novu takmičarsku sezonu počela odličnim rezultatom u prvom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije, na vazdušnom strelištu na SPENS-u u Novom Sadu, gde je juče osvojila prvo mesto u disciplini vazdušni pištolj. Sa rezultatom od 375 krugova osvojila je zlatnu medalju u juniorskoj konkurenciji. Drugo mesto pripalo je Jovani Dragačevac iz Streljačkog kluba „Aleksa Dejović“ iz Užica sa 364 kruga, a treće Anđeli Arsović iz Partizana sa 357 krugova. Sa ovim rezultatom Alentijev je zauzela četvrto mesto u seniorskoj konkurenciji, iza reprezentativki Srbije Bobane Veličković iz Streljačkog kluba „Bor 030“ sa 376 krugova na trećem mestu i Jasne Šekarić iz Crvene zvezde sa 377 krugova i zlatne Aleksandre Ristović koja je ovu medalju osvojila rezultatom od 378 krugova.

Ovo je sjajan početak sezone za našu mladu takmičarku i nastavak njenih dobrih rezultata.
Za Streljačku družinu „Smederevo“ u prvom kolu Kupa nastupile su puškom i mlađa juniorka Danica Denić i juniorka Jelena Jakovljević sa solidnim rezultatima.

Drugo kolo kupa SSS održaće se 23. novembra u Smederevu.

Pre ovog takmičenja na Strelištu u Smederevu održaće se tradicionalni, jedanaesti po redu Memorijalni turnir „Želibor Mladenović Žele“ serijskom vazdušnom puškom. Turnir je od ove godine i zvanično uvršten u kalendar takmičenja Streljačkog saveza Srbije.