Ana Alentijev treća u drugom kolu Kupa Srbije


14. maj 2012. SPORT – Juče je na strelištu „Careva ćuprija“ u Beogradu održano drugo kola KUP-a Streljačkog saveza Srbije u disciplini sport pištolj 30+30.

Danica Rašeta iz Zemun Centra trijumfovala je u konkurenciji juniorki sa 558 krugova (277 i 281) i zabeležila drugu pobedu ove sezone u Kupu SS Srbije.

Druga je bila Aleksandra Matijašević iz Crvene zvezde sa 550 (281 i 269) krugova, a treća Ana Alentijev iz Smedereva sa rezultatom od 546 krugova (275 i 271). U prvom kupu, Alentijev je bila druga, a Matijašević treća. Sve tri su reprezentativke juniorske reprezentacije Srbije.

Ovom drugom kolu kupa prethodile su pripreme u Beogradu i Novom Sadu za učesnike seniorskog Svetskog kupa u Milanu od 13. do 21. maja kao i za kandidate za omladinske reprezaentacije Srbije za juniorski Šampionat Evrope MK oružjem čiji će domaćin biti Bolonja od 10. do 15. jula.

Naša Ana Alentijev je kandidat juniorske reprezantacije Srbije za ovaj šampionat, a na ovom šampionatu nastupiće sasvim sigurno još jedna članica Streljačke družine Smederevo Ana Korakaki, u sastavu grčke reprezentacije – saznajemo od Bobana Marinkovića, trenera SD „Smederevo“.