Ana Alentijev na Evropskom šampionatu


13. jul 2013. SPORT – Najbolja pištoljašica Streljačke družine Smederevo Ana Alentijev učestvovaće na Prvenstvu Evrope malokalibarskim oružjem, koje se održava od 21. jula do 3. avgusta 2013. godine na strelištu „Pampas“ u Osijeku u Hrvatskoj. Alentijev će nastupiti u olimpijskoj disciplini sport pištolj 30+30 metaka. Ona je jedina juniorka reprezentacije Srbije koja će nastupiti u ovoj disciplini, zahvaljujući izuzetno dobrim rezultatima tokom cele sezone malokalibarskim oružjem, gde je pokazala da je trenutno ubedljivo najbolja juniorka koja gađa pištoljem u Srbiji.

Ana Alentijev je jako mlada i na ovo prvenstvo ide bez opterećenja, ali sa željom da na njemu postigne što bolji rezultat i ostvari bolji plasman nego prošle godine na Evropskom Prvenstvu koje je održano u Bolonji u Italiji kada je zauzela 22 mesto.

Nakon uspešne sezone vazdušnim oružjem, Ana Alentijev je veoma uspešno započela sezonu malokalibarskim oružjem. U juniorskoj konkurenciji imala je četiri takmičenja, na svakom je uzela medalju. Dva puta je pobedila na kolu KUP-a, jednom je bila druga, dok je na međunarodnom takmičenju Grand Pri Novog Sada osvojila bronzanu medalju. Zahvaljujući dobrim rezultatima uspela je da se plasira u finale KUP-a za seniorke sa 6. mesta, što je fantastičan rezultat, jer je Srbija svetska velesila u ovoj disciplini. Na nedavno održanom izuzetno jakom međunarodnom turniru „Streljačkih nada“ u Plzenu u Češkoj Ana je zauzela 18 mesto od 53 takmičarke i do finala joj je nesotajalo 5 krugova.

Ana Alentijev i njen trener Boban Marinković u Osijek putuju već 15. jula na završne petodnevne pripreme sa reprezentacijom Srbije, a na vatrenu liniju Ana izlazi 23. jula.
Sezona malokalibarskim oružjem završava se 4. avgusta na državnom šampionatu u Novom Sadu.