“Alisa” iz pozorišta PATOS


18. oktobar 2016. KULTURA – Pozorište PATOS otvara sezonu 2016/17. premijerom predstave ALISA, italijanskog reditelja Salvatorea Tramaćerea. Premijera će se odigrati u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo, 28. oktobra sa počekom u 20.00 časova.

Ovo je treća saradnja sa rediteljem iz pozorišta Teatro Koreja iz Lećea (Italija) i smederevskog pozorišta. Predstava „Brat/Fratello“ iz 2009, uspešna koprodukcija ova dva pozorišta, pobrala je brojne nagrade, između ostalih i prestižnu nagradu „Tereza Pomodoro“ koja se dodeljuje pod pokroviteljstvom Predsednika Republike Italije za dramsku inkluziju. Nakon toga je usledila predstava „Plastične bašte“ (2009), koja se i danas uspešno izvodi i predstavlja najigraniju predstavu ovog pozorišta.

„Alisa“ je komad nastao po motivima čuvenih knjiga Luisa Kerola „Alisa u zemlji čuda“ i „Alisa s on strane ogledala“ i predstavlja koprodukciju pozorišta PATOS i Centra za kulturu Smederevo. U predstavi igraju Ada Vera Petković, Anđelka Vulić, Miloš Stanković i Dušan Vulić. Predstava je nastala uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.