Aleksandar Popović posetio Smederevo


13. april 2016. DRUŠTVO – Izvor: RTS – Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović ocenio je u Smederevu da politika “fanatičnih evrointegracija” nije Srbiji donela nikakvo dobro, zbog čega je vreme za promenu te politike.

Popović je, boraveći u Smederevu u okviru predizbone kampanje koalicije DSS – Dveri, dodao da “u Srbiji pada broj zaposlenih, padaju plate, srpska ekonomija, država”.

“Srbija kakvu je vide televizije s nacionalnom frekvencijom i kako je vidi današnja vlast praktično ne postoji. Gde god da se pogleda vidi se suštinska razlika između onoga što Srbija realno jeste i onoga kako oni pokušavaju da je pokažu na televiziji”, ukazao je Popović.

Dodaje da se u Srbiji vode pogrešna nacionalna i ekonomska politika, na šta ukazuje i to što “današnja vlast” govori da će braniti Kosovo, a potpisala je Briselski sporazum kojim su “potpuno ukinuli bilo kakve institucije države Srbije na Kosovu i Metohiji”.

Dodao je da ministri stalno govore o otvaranju novih radnih mesta, dok podaci Republičkog zavoda za statistiku ukazuju da je za četiri godine posao izgubilo 40.000 ljudi.

“Prosečna plata u dinarima manja je 2015. u odnosu na 2014. To ne kažem ja, već rešenja Poreske uprave. Srbija je zaduženija više no ikad. Politika davanja subvencija stranim investitorima ne daje dobre rezultate. Sve u svemu u Srbiji se živi lošije”, zaključio je Popović.