Aleksandar Cvetković: Ja sam Isus, radim za rusku službu, iza sebe imam plaćene ubice i kamikaze


16. decembar 2013. HRONIKA – Izvor: Kurir – “Šest meseci sam pratio Ivicu Dačića, Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića. Radim za rusku obaveštajnu službu, iza sebe imam plaćene ubice i kamikaze.”

Ovo je, kako nezvanično saznajemo, na saslušanju kod tužioca, između ostalog, rekao bivši reprezentativac u padobranstvu Aleksandar Cvetković (32) iz Smedereva, koji je u petak uhapšen zbog sumnje da je slao preteće poruke vicepremijeru Aleksandru Vučiću i najavljivao da će u sedište SNS postaviti 14 kilograma eksploziva. Njemu je istražni sudija smederevskog osnovnog suda odredio jednomesečni pritvor zbog postojanja opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

– Cvetković je na saslušanju priznao da je Vučićevoj savetnici slao SMS poruke s pretećim sadržajem. Nakon toga počeo je da priča nepovezano i besmisleno. Govorio je kako je on bog i Isus – navodi izvor Kurira blizak istrazi.

Naš sagovornik kaže da je Cvetković pričao kako će zbog njega izbiti rat i kako je tu da bi spasao svet.
– Vidno uzbuđen, govorio je kako će morati da pohapsi vodeće političare u Srbiji. Prisutni su ga smirivali, ali utišao se tek kad mu je istražni sudija odredio pritvor. Čini se da ga je tek ta odluka trgnula iz nekog njegovog sveta. Izgleda da je shvatio da ide u pravi zatvor, a ne u neki izmišljeni, što je delovalo otrežnjujuće – naveo je naš sagovornik.

Kako saznajemo, u narednom periodu trebalo bi da bude urađeno psihijatrijsko veštačenje Aleksandra Cvetkovića kako bi se utvrdilo da li je bio svestan krivičnog dela koje je počinio.

Kako saznajemo, Cvetković je razlupao dve kamere koje su ga snimale u policijskom pritvoru.
– Ne znam šta ga je tu iznerviralo. Iznenada je dohvatio kamere i polomio ih. Verovatno je mislio da ga neko špijunira. Imao je još nekoliko sitnijih ispada – naveo je izvor Kurira.