Akcija prikupljanja knjiga za obnovu izgorele biblioteke OŠ “Dositej Obradović”


05. septembar 2015. KULTURA – Izvor: Danas – U velikom požaru koji je 2. septembra zahvatio Osnovnu školu „Dositej Obradović“ u Smederevu izgorelo je 500 kvadratnih metara – jedan od ulaza u školu, paviljon u kojem su učionice nižih razreda, trpezarija i kuhinja.Vatrena stihija je potpuno uništila i školsku biblioteku – u plamenu je nestalo 14 000 knjiga. Udruženje građana „Kulturno nasleđe grada Smedereva“, Istorijski arhiv Smederevo i Podružnica Društva za srpski jezik i književnost Srbije za Podunavski okrug organizuju veliku akciju prikupljanja knjiga za obnovu izgorele školske biblioteke i pozivaju građane da se priključe i pomognu.

“Potrebna su pre svega lektirna izdanja, dečje knjige (romani, pripovetke, poezija za decu i drugo), udžbenici, enciklopedije, rečnici – sve ono što je nestalo u požaru, a što je osnovcima ove škole preko potrebno za učenje i nastavu”, navode u saopštenju.

Knjige se mogu doneti svakog radnog dana od 8.00 do 14.00 časova u Istorijski arhiv Smederevo u Ulici kralja Petra I, broj 2 ili poslati poštom.

Koristite Facebook da komentarišete ovu vest