Adamović i Tasićeva ponovo najbolji


25. april 2016. SPORT – Nemanja Adamović i Natalija Tasić ponovo najbolji i u sedmom kolu treće Smederevske lige u streljaštvu za pionire i pionirke. Po pravilu i u sedmom kolu ekipno najbolji bili su pioniri iz „Zmajeve“ i pionirke iz „Cvijićeve“ škole.

Nemanja Adamović iz Osnovne škole „Dositej Obradović“ sa 172 kruga i Natalija Tasić iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“, sa 180 krugova bili su najbolji u sedmom kolu treće Smederevske lige u streljaštvu za pionire i pionirke, koje je održano prošlog četvrtka na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo. Druga mesta osvojili su Nikola Miletić (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“) sa 170 i Dunja Rajković („Branko Radičević“) sa 174 kruga, a treća Nemanja Živojinović iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa 170 krugova (imao je slabiju poslednju seriju od Miletića) i Jovana Lazić (OŠ „Dr Jovan Cvijić“) sa 171 krugom. Ukupno je nastupilo 14 pionira i 15 pionirki.
Kod pionira ponovo je najbolju ekipu imala je OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, a kod pionirki kao i svih prethodnih kola, najbolja je bila ekipa OŠ „Dr Jovan Cvijić“. Druga mesta osvojile su ekipe OŠ „Dositej Obradović“ kod pionira i OŠ „Dimitrije Davidović“ kod pionirki. Treće su bile ekipe OŠ „Branislav Nušić“ u kategoriji pionira i „Branislav Nušić“ u kategoriji pionira. Kod pionira nastupile su ekipe iz osam, a kod pionirki iz sedam smederevskih osnovnih škola.
Odlučeno je da se u kategoriji pionira puca dodatno kolo, nakon kojeg će se održati finale, odnosno treći Smederevski kup u streljaštvu za pionire i pionirke. Posle sedam održanih kola, kada se odbiju dva najslabija rezultata kod pionira prva tri mesta zauzimaju: Nemanja Adamović sa 858 krugom, Dušan Bojić sa 839 krugova i Nemanja Živojinović sa 835 krugova. Kod pionirki Natalija Tasić ima 898 krugova, Jovana Lazić ima 865, Iva Jovanović 862. Ekipno, kada se prema pravilniku odbije najslabije kolo, u kategoriji pionira „Jovan Jovanović Zmaj“ ima 48 bodova, „Dositej Obradović“ 36, „Branislav Nušić“ 25 bodova. Kod pionirki „Dr Jovan Cvijić“ ima 44, „Dimitrije Davidović“ 33, „Branislav Nušić“ 26 bodova.

Koristite Facebook da komentarišete ovu vest